Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
Lange Wijnen 9 image 1
icon surface 456m²
icon land 1,1ha
icon price € 3.600.000 k.k.
icon type Vrijstaande woning
icon rooms 5 slaapkamers

Omschrijving

Fenomenaal mooie villa van de beroemde architect Gerrit Rietveld. Een waar eldorado met ongekend veel privacy, rust en ruimte.

A work of art you can live in noemen wij dat bij Christie's International Real Estate.

DE RIETVELD VILLA
Deze villa betreft het laatste ontwerp dat Rietveld voor zijn overlijden in 1964 heeft gemaakt.

Het bekende adagium van Rietveld 'Binnen wordt buiten en buiten wordt binnen' komt hierin nadrukkelijk naar voren. De grote raampartijen en tot wel 3.40 meter hoge plafonds zorgen ervoor dat de bevoorrechte bewoners zich steeds bewust zijn van deze fantastische leefomgeving.

Een andere uitspraak van Rietveld na kritiek op het comfort van zijn wereldberoemde Rietveld-stoel, 'Zitten is een werkwoord. Als je moe bent, ga je maar liggen' is daarentegen niet van toepassing op deze villa. Integendeel, de villa aan de Lange Wijnen 9 biedt ondermeer door de recente verduurzaming alle comfort.

IN CIJFERS
+ woonoppervlak bijna 460 m²
+ inhoud ca. 2.000 m³
+ tot 3.40 meter hoge plafonds
+ perceel ca. 1,1 hectare eigen grond
+ vijf slaapkamers

Graag verwijzen wij u naar de plattegrond en nog beter: maak een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging om de sfeer en ruimte van deze villa te ervaren. Wij leiden u met plezier rond.

EEUWIGE SCHOONHEID
Eeuwige schoonheid, een compliment dat zeker van toepassing is op dit prachtpand. De geschiedenis heeft geleerd dat deze villa alle ruimte heeft geboden voor wonen in combinatie met de meest uiteenlopende activiteiten. Ook nu nog biedt dit pand veel mogelijkheden voor divers gebruik, bijvoorbeeld van dubbele bewoning tot kantoor- of praktijk aan huis.

Het enige dat het van zijn nieuwe gebruikers vraagt, is respect en eerbied voor een historie die begon omstreeks 1964 en niet ophoudt in 2024.

DUURZAAMHEID EN RENOVATIE
De tweede en huidige eigenaar heeft de villa enkele jaren geleden laten verduurzamen. Zo beschikt de villa over:

+ 90 zonnepanelen, niet zichtbaar van buiten
+ warmtepompen die niet alleen zorgdragen voor de verwarming en warm water, maar ook voor de koeling
+ HR++ isolerende beglazing
+ deels voorzien van vloerverwarming

Tevens werd architect Maurice van Bakel uit Amsterdam ingeschakeld, welke vanaf 2016 de hoofdopzet van de villa en bijgebouwen weliswaar intact heeft gelaten, maar deze wel door een nieuwe inrichting en de selectie van bijzondere materialen, aan te passen naar de eisen en het comfort van deze tijd. De bestaande wengé houten vloeren zijn hierbij behouden gebleven, terwijl de oude versleten marmoleum vloeren nu zijn vervangen door fraaie naadloze, deels vrolijk gekleurde vloeren en vlakken.

Een gedeelte van de bijgebouwen is opnieuw ingericht zodat er een ruimte is ontstaan voor expositie, uitvoeringen en culturele activiteiten. Aansluitend bij deze ruimte, ontwierp hij ook een nieuw buitenplein (met een mobiele zon protectie van losse doeken) welke de binnen- en buitenruimte op een boeiende manier met elkaar verbindt. Ook ontwierp Maurice van Bakel verschillende nieuwe en deels geïntegreerde meubels en een bijzonder lichtsysteem, welke een dialoog aangaan met zijn omgeving.

Alle nieuwe ontwerpen zijn te herkennen als interventies van ‘weelde van de eenvoud’, in respect met de stijl en gedachtengoed van Rietveld.

EIGENAAR
De eerste eigenaar aan het woord:

"Eerst was er het idee. Om buiten te wonen. Dat was niet te onderdrukken. Buiten in het bos. Mijn vrouw vond dat eng, zo alleen. 'Maar meisje, dan bouwen wij er toch een paar woonunits bij. Dan ben je niet alleen. Dan zijn er altijd bekenden in je buurt.' Zo is het dus gepland. Toen begon de zoektocht naar een leuk terrein. Dat lijkt eenvoudig. Maar was het niet. Uiteindelijk werd een mooi stuk bos gevonden. Ondertussen rijpte er een plan in mijn hoofd. Voor de vorm van het huis. Schetsen werden gemaakt en opstellingen getekend. Ik was een bewonderaar van de stijl van Mies van der Rohe en Le Corbusier. En dat zocht ik ook in Nederland.

Zo kwam ik uiteindelijk bij Gerrit Rietveld. Dat was helemaal geen jonge durfal. Dat was een oude man. Maar we hadden dezelfde opvattingen. Dezelfde gedrevenheid. Hij heeft mijn schetsen goed bekeken. Hij begreep heel goed wat de bedoeling was. Een huis dat haar tijd vooruit was. Hij maakte een wonderschoon ontwerp. Een ideaal plan. Ik vroeg hem om alle detailtekeningen te maken. En om het bestek volledig op te stellen. Dat heeft hij gedaan. Ik kon erg goed met hem opschieten. Wij begrepen elkaar. En een hechte vriendschap was het resultaat.

Toen overleed Rietveld. Helaas. Het huis was het laatste ontwerp dat hij heeft gemaakt.

Wat is nu het resultaat ? Een riant huis waar ik met liefde gewoond heb. Als laatste project van Rietveld: een zeer opmerkelijke Nederlandse architect. Naar de normen van deze tijd. De villa bestaat uit: een groot, riant buitenhuis plus zeer ruime praktijkruimten (vier in totaal) op een bosperceel van zo'n 11.000 m² met eigen parkeerterrein. Voorzien van mooi aangelegde terrassen.

Het was altijd een vrolijke boel in huis. Kinderen: ik had er zes. En al die ruimten waren snel in gebruik genomen. Muziek: er was veel muziek. De hoge, grote zaal heeft een prachtige akoestiek. Er was een family room. Daar speelden we allerlei spellen en keken we televisie. Ook was er een kamer voor een modelspoorweg. Gewoon fantastisch. Een huis voor een gelukkig gezin. Een groot gezin. Later kreeg ik het idee om in die ruimten mijn onderneming te vestigen. Zo werd het een kantoor aan huis. Dat is ideaal. Het is dus zowel vanuit zakelijk oogpunt als fiscaal een aantrekkelijk object."

DISCLAIMER
Alle informatie waaronder doch niet uitsluitend maatvoering heeft nadrukkelijk een indicatief karakter; er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Verrekening wegens over- en ondermaat wordt uitgesloten. Aanbieding vrijblijvend, oplevering in overleg. Voor eventuele vergunningen dient koper zelf zorg te dragen. Het schriftelijkheidsvereiste wordt van toepassing verklaard, ook indien één of meer partijen zich als professionele koper kwalificeren.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?
Graag maken wij een afspraak met u voor een vrijblijvende bezichtiging van deze zondermeer unieke villa op één van de allermooiste locaties van 'the Garden of Amsterdam', zoals het Gooi internationaal ook wel wordt genoemd.

De verkoop wordt verzorgd door Christie's International Real Estate in samenwerking met Kappelle Makelaars.

A Masterpiece.
Hoofdkantoor, Exclusive Sales Nederland, Nieuwbouw en International Sales

R365 | Christie’s International Real Estate

phone +31 (0)20-242 0888
mail info@R365.nl
Leslie de Ruiter
Leslie de Ruiter
l.deruiter@r365.nl

Kenmerken

Overdracht
Prijs
€ 3.600.000 k.k.
Status
Beschikbaar
Oplevering
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Villa, Vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1967
Onderhoud binnen
Uitstekend
Onderhoud buiten
Uitstekend
Bijzonderheden
Dubbele bewoning mogelijk
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
456m²
Perceeloppervlakte
1,1ha
Overig oppervlakte
34m²
Inhoud
2.007m³
Indeling
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
5
Verdiepingen
1
Voorzieningen
Zonnecollectoren, Zonnepanelen
Energie
Energielabel
B
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie
Warm water
Aardwarmte
Verwarming
Open haard, Vloerverwarming gedeeltelijk, Warmtepomp
Buitenruimte
Ligging
Aan bosrand, Aan park, Aan rustige weg, In woonwijk, Beschutte ligging, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
Tuin
Tuin rondom
Garage
Soort garage
Carport
Afmetingen
49m²
Lange Wijnen 9

Enthousiast geworden?

Maak dan snel een afspraak voor een vrijblijvende bezichtiging van
Lange Wijnen 9, Laren.

Plan bezichtiging

Ligging

[ { "address": "Lange Wijnen 9", "zipCode": "1251 CE", "city": "Laren", "lat": 52.2640422, "lng": 5.2112144, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
[{"featureType":"water","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":20},{"saturation":-42},{"hue":"#00ccff"}]},{"featureType":"landscape.man_made","elementType":"geometry","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-99},{"lightness":51}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-98},{"lightness":35}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-95},{"lightness":-10},{"gamma":2.17}]},{"featureType":"poi.park","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":30},{"saturation":-50},{"hue":"#a1ff00"}]},{"featureType":"poi.school","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-25},{"lightness":12},{"hue":"#ffdd00"}]},{"featureType":"road.local","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":15}]},{"featureType":"administrative.neighborhood","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{"featureType":"poi.attraction","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":15},{"hue":"#ff005d"},{"visibility":"simplified"},{"saturation":-100}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-98},{"lightness":41},{"gamma":0.75}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"lightness":20},{"saturation":-60}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"saturation":-25},{"lightness":35}]},{"featureType":"transit.station","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":10},{"saturation":-72}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"lightness":15},{"saturation":7}]},{"featureType":"poi.place_of_worship","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi.sports_complex","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road.local","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":21}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":25}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi","elementType":"labels","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{}]
Inschrijven

Altijd als eerste op de hoogte van stille verkoop, nieuw aanbod en exclusieve events?

Bedankt voor uw inschrijving.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of u een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat u heeft ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms