Koeweideweg 0 ong image 1
Koeweideweg 0 ong image 1
Koeweideweg 0 ong image 1
Koeweideweg 0 ong image 1
Koeweideweg 0 ong image 1
Koeweideweg 0 ong image 1
Koeweideweg 0 ong image 1
Koeweideweg 0 ong image 1
Koeweideweg 0 ong image 1
Koeweideweg 0 ong image 1
Koeweideweg 0 ong image 1
Koeweideweg 0 ong image 1
Koeweideweg 0 ong image 1
Koeweideweg 0 ong image 1
Koeweideweg 0 ong image 1
Koeweideweg 0 ong image 1
Koeweideweg 0 ong image 1
Koeweideweg 0 ong image 1
Koeweideweg 0 ong image 1
Verkocht Holten

Koeweideweg 0 ong

icon land 11,2ha
icon price € 1.500.000 k.k.
icon type Bouwgrond

Omschrijving

Landgoed Erve Koeweide

‘Landgoed Erve Koeweide’ ligt aan de voet van de Holterberg, een schitterend, heuvelachtig natuurgebied dat deel uitmaakt van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Ooit bevond zich op deze plek een agrarisch bedrijf, dat in overleg met de provincie Overijssel en de gemeente Rijssen-Holten is omgevormd tot een landgoed waarop twee woningen mogen worden gebouwd. Het gehele perceel is ruim elf hectare groot, waarvan zes hectare is gerangschikt als landgoed volgens de Natuurschoonwet 1928.

‘Landgoed Erve Koeweide’ is een fraai geheel, met bossen, houtwallen, fraaie lanen en ruim acht hectare grasland. Voor de landschappelijke inpassing in de omgeving, het eventueel aanvullen van de beplanting, de aanleg van de tuinen, de toegangsweg en de locatie waar de bebouwing moet komen, heeft de huidige eigenaar een vooraanstaand advies- en ingenieursbureau ingeschakeld. De gemaakte plannen mochten op veel bijval van gemeente en provincie rekenen. Het voldoet aan alle voorschriften en past perfect in de omgevingsvisie die Overijssel heeft ontwikkeld ten aanzien van ‘nieuwe landgoederen’. Dit zijn voornamelijk landgoederen met een beperkte omvang van vijf tot tien hectare, die zijn ontstaan uit wat voorheen agrarische bedrijven waren. Op deze manier zijn er sinds 1960 in Overijssel vijfhonderd nieuwe landgoederen bijgekomen. ‘Landgoed Erve Koeweide’ springt er niet alleen uit door de ligging en de landschappelijke variatie. De prachtige omgeving maakt het vooral een eldorado voor natuur- en paardenliefhebbers. Mede dankzij de geweldige uitrijmogelijkheden in natuurgebied de Holterberg kun je in dat opzicht gerust spreken van een unieke propositie. Ook wat betreft de beide te realiseren woonhuizen zijn de mogelijkheden verrassend. De bouwvlek is liefst een hectare groot, zodat er ruimte genoeg is voor een groot erf tussen de gebouwen. Deze opzet is een verwijzing naar het klassieke boerenerf en waarborgt bovendien de privacy van de bewoners. De locatie van de woningen bevindt zich exact in het midden van het grondstuk, vanaf de openbare weg bereikbaar via een lange oprijlaan.

Uiteraard kunnen wij u over de bouwwijze en voorwaarden uitgebreid informeren.
Vrijblijvende ontwerpschetsen en een landschappelijke analyse liggen op ons kantoor ter inzage.

‘Landgoed Erve Koeweide’ biedt u de mogelijkheid om optimaal van het buitenleven te genieten, maar de locatie is zeker niet afgelegen. Het gezellige centrum van Holten ligt op vier kilometer afstand en de prachtige, eeuwenoude Hanzestad Deventer, aan de oever van de IJssel, bevindt zich op slechts twintig minuten rijden. In het gezellige, oude centrum leunen de historische panden tegen elkaar aan. U vindt er een uitgebreid winkelaanbod en talrijke horecagelegenheden.

Voor een impressie van mogelijkheden zie : https://youtu.be/Pl_oksCCuc0

Deze presentatie is informatief en geheel vrijblijvend. Aan eventuele onjuistheden kunnen geen rechten worden ontleend.
Thoma Bennink

gorssel@r365.nl

phone 0575 - 491 455
mail info@thomabennink.nl

Kenmerken

Overdracht
Status
Verkocht
Oplevering
In overleg
Oppervlakten en inhoud
Perceeloppervlakte
11,2ha
Buitenruimte
Ligging
Aan bosrand, Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen

Ligging

[ { "address": "Koeweideweg 0", "zipCode": "7451 KG", "city": "Holten", "lat": 52.3071144, "lng": 6.388348, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
[{"featureType":"water","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":20},{"saturation":-42},{"hue":"#00ccff"}]},{"featureType":"landscape.man_made","elementType":"geometry","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-99},{"lightness":51}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-98},{"lightness":35}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-95},{"lightness":-10},{"gamma":2.17}]},{"featureType":"poi.park","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":30},{"saturation":-50},{"hue":"#a1ff00"}]},{"featureType":"poi.school","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-25},{"lightness":12},{"hue":"#ffdd00"}]},{"featureType":"road.local","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":15}]},{"featureType":"administrative.neighborhood","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{"featureType":"poi.attraction","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":15},{"hue":"#ff005d"},{"visibility":"simplified"},{"saturation":-100}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-98},{"lightness":41},{"gamma":0.75}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"lightness":20},{"saturation":-60}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"saturation":-25},{"lightness":35}]},{"featureType":"transit.station","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":10},{"saturation":-72}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"lightness":15},{"saturation":7}]},{"featureType":"poi.place_of_worship","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi.sports_complex","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road.local","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":21}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":25}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi","elementType":"labels","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{}]
Inschrijven

Altijd als eerste op de hoogte van stille verkoop, nieuw aanbod en exclusieve events?

Bedankt voor uw inschrijving.

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of u een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat u heeft ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms