Langbroekerdijk 5, Driebergen-Rijsenburg

R365 | Christie’s
International Real Estate

R365 Christie’s Utrecht

Region Utrecht

Herengracht 450
1017 CA Amsterdam

Phone    +31 (0)20 24 20 888
Email utrecht@r365.nl
Share on 

Leslie de Ruiter
utrecht@r365.nl

Description

NSW-LANDGOED RHIJNGAERDE OP EEN UNIEKE LOCATIE AAN DE RAND VAN DRIEBERGEN-RIJSENBURG

Op enkele minuten van de dorpskernen van Odijk en Driebergen-Rijsenburg aan de Langbroekerdijk is het fraaie landgoed Rhijngaerde gelegen. Een grandioos in 2004 onder architectuur gebouwd en ingericht landhuis met een perceeloppervlakte van 36.289 m². Tijdens de bouw zijn op afwerking, detaillering en materiaal, kosten nog moeite gespaard met een verbluffend resultaat tot gevolg. Dit fenomenale nieuwgebouwde landhuis bevindt zich op een unieke locatie aan de rand van Driebergen-Rijsenburg nabij het schitterende Kromme Rijngebied en de uitgestrekte bossen en natuurlandschappen van de Utrechtse Heuvelrug.

Wandelend over uw eigen landgoed bent u toeschouwer van de diversiteit aan vergezichten over de graslandschappen, hoort u kwakende kikkers, ziet u bijzondere vogels en omsluiten de vele bomen dit schitterende perceel. Hier komen de reeën polshoogte nemen en werpt u uw hengel uit in het Driebergse meer wat gelegen in uw tuinlandschap. Dit alles maakt deze plek een heerlijk domein waar rust, ruimte, privacy en het echte buitenleven een volstrekte vanzelfsprekendheid is.

Deze zeldzame plek ligt nabij winkels, scholen, openbaar vervoer, sportaccommodaties en golfbanen. De oprit naar snelweg A12 is op zo'n vijf minuten rijden gelegen.


KENMERKEN
BOUWJAAR ca. 2004
ISOLATIE Volledig
WOONOPPERVLAKTE ca. 394 m²
INHOUD ca. 1451 m³
PERCEELOPPERVLAKTE ca. 36.289 m²

BESCHRIJVING
BEGANE GROND
U betreedt de woning via de voordeur, waar u binnenkomt in een ruime gang met hardstenen vloer. Aan de voorzijde van de woning treft u de eetkamer en de keuken. Deze statige eetkamer is voorzien van een klassieke visgraatvloer en lage vaste kasten onder de klassieke kruiskozijnen. De naastgelegen ruime keuken heeft een hardstenen aanrecht en vloer en is voorzien van alle denkbare keukenapparatuur waaronder een 5-pits Falcon fornuis met 2 ovens, een grill en een warmhoudlade.

Aan de andere zijde van de gang ligt de sfeervolle woonkamer die eveneens is uitgevoerd met een klassieke visgraatvloer en vaste wandkasten. De antieke monumentale open haard maakt het geheel af. Vanuit de woonkamer heeft u een prachtig uitzicht over de grasweides en de bomen. De dubbele openslaande deuren brengen u vanuit de woonkamer naar de veranda aan de zijkant van de woning. Zittend op deze veranda geniet u, ongeacht het seizoen, van het schitterende uitzicht en de ondergaande avondzon.

Via de woonkamer komt u in de zitkamer met een fraai getimmerde boekenkast tot aan het plafond waarmee deze kamer met recht een bibliotheek genoemd mag worden. Deze kamer leent zich ook goed om met een grote groep vrienden of familie heerlijk te dineren.

Werkruimte
Aangrenzend aan de bibliotheek is enerzijds een pantry te vinden, een tweede entree, een toiletruimte, een werkkamer en een tweede werkkamer c.q. atelier op de zolderverdieping. Dit maakt de ruimtes uitermate geschikt voor praktijk aan huis of mantelzorgbewoning. De tweede werkruimte op de zolderverdieping is voorzien van diverse dakramen en vast meubilair.

BESCHRIJVING
KELDER
De kelder is momenteel onderverdeeld in een hobbyruimte, bergruimte, provisieruimte en een wijnkelder voorzien van traditionele wijnrekken, geschikt voor circa 3000 flessen. Ook is er een grote zaal die geschikt is voor meerdere doeleinden. De kelder is uitgevoerd met Blauwe Steen uit Henegouwen en vloerverwarming. Eén van de kelderkamers is voorbereid op een sauna/stoombad waarbij een pompput aanwezig is.

BESCHRIJVING
1E VERDIEPING
Vanuit de hal bereikt u via de trap de overloop op de eerste verdieping. Hier bevindt zich de ouderslaapkamer met vaste kasten en een adembenemend uitzicht. Een tweede slaapkamer, welke nu wordt gebruikt als kleedkamer, beschikt over keurige handgemaakte kasten. De luxe badkamer is voorzien van een hardstenen vloer, een jacuzzi, dubbele wastafel en regendouche. Ook is er op deze verdieping een apart toilet met fontein.
Het hoge afwerkingsniveau van de woning wordt ook hier onderstreept door de toepassing van de visgraatvloer op de eerste verdieping.

BESCHRIJVING
2E VERDIEPING
Op de tweede verdieping bevindt zich een wasruimte met spoelmeubel en een werkblad. Het is goed denkbaar hier een tweede badkamer van te maken. Aan de voor- en achterzijde van de woning bevinden zich twee ruime slaapkamers met een nokhoogte van ongeveer 5 meter dankzij de sfeervolle kapconstructie. Op deze verdieping is veel bergruimte evenals een technische ruimte.

TUIN
Via de monumentale toegangspoorten verkrijgt u toegang tot het landgoed. De toegangspoort is op afstand bedienbaar en voorzien van een intercomsysteem. Het erf biedt parkeergelegenheid voor meerdere auto's. De tuin bestaat onder andere uit een boomgaard, groentetuin en een grote vijver. Deze strakke spiegelvijver is voorzien van een volautomatisch filter zodat u hier geen omkijken naar heeft.

Naast de boomgaard in de tuin is een terrassteiger aan het Driebergse meer gebouwd. Hier kunt u heerlijk genieten van uw kopje koffie of een heerlijk glas wijn. Deze terrassteiger kan daarmee ook dienst doen als aanlegsteiger voor uw kano of roeiboot. De natuurlijke ven biedt tevens de mogelijkheid voor een natuurzwembad.

Tijdens de bouw van dit landgoed is veel aandacht geschonken aan de herinrichting om het gebiedseigen karakter te behouden. Dit, door het toepassen van landschappelijke elementen zoals het planten van knotwilgen, het aanleggen van greppels, een langgerekte poel, en door het verflauwen van de oevers. 's Winters kunt u heerlijk schaatsen op deze poel. Hiermee is de flora en fauna aantrekkelijker geworden en is het geheel onderhoudsvriendelijk geworden.

BIJGEBOUWEN
Op het erf bevindt zich een traditionele kapschuur in gepotdekselde delen, geschikt voor meerdere doeleinden. Momenteel wordt deze gebruikt als berging, parkeergelegenheid en als sfeervol onderkomen door de aanwezigheid van een Afrikaanse Braai met elektrisch draaispit. Deze Braai kan eveneens gebruikt worden als gezellige buiten open haard. Hiermee geniet u op bijzondere momenten met familie en vrienden van uw favoriete wild en het heerlijke vuur. Het overkapte gedeelte biedt plaats aan uw tuingereedschap en houtopslag.

BIJZONDERHEDEN
• Landgoed Rhijngaerde is gerangschikt als NSW-landgoed wat diverse fiscale voordelen biedt waaronder deels vrijstelling van overdrachtsbelasting en vermindering van de WOZ-waarde. Het landgoed is niet opgesteld voor publiek.
• Het landgoed is bereikbaar via de automatische entreepoort met intercom en video-installatie.
• De woning is voorzien van een beveiligingsinstallatie.
• De tuin is voorzien van een beregeningsinstallatie.
• De boomgaard voorzien van bijzondere fruitsoorten.
• Geschikt voor kantoor aan huis of mantelzorgbewoning.

Details

Transfer

Price
On request
Status
Sold
Acceptance
in consultation

Build

House type
Country house, Detached house
Build type
Existing
Build year
2004
Maintenance inside
Excellent
Maintenance outside
Excellent
Particulars
Elderly accessible

Surface and volume

Living surface
394m²
Plot surface
3,6ha
Volume
1451m³

Layout

Rooms
12
Bedrooms
5
Floors
4
Facilities
Mechanical ventilation, Jacuzzi, Alarm, Smoke duct

Energy

Energy label
A
Insulation
Roof insulation, Wall insulation, Floor insulation, Insulated glazing
Hot water
Central heating, Electric boiler owned
Heating
Central heating, Partial heated floor
Heating boiler
Nefit cv gasketel (2004, Combined furnace, Owned)

Exterior areas

Location
On the waterfront, Clear view, Outside built-up area, In forest area
Garden
Backyard, Frontyard, Side garden, Garden all round
Shed
Free standing, wood

Garage

Garage type
Parking spot

Location

[ { "address": "Langbroekerdijk 5", "zipCode": "3972 NB", "city": "Driebergen-Rijsenburg", "lat": 52.0454232, "lng": 5.2520621, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
[{"featureType":"water","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":20},{"saturation":-42},{"hue":"#00ccff"}]},{"featureType":"landscape.man_made","elementType":"geometry","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-99},{"lightness":51}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-98},{"lightness":35}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-95},{"lightness":-10},{"gamma":2.17}]},{"featureType":"poi.park","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":30},{"saturation":-50},{"hue":"#a1ff00"}]},{"featureType":"poi.school","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-25},{"lightness":12},{"hue":"#ffdd00"}]},{"featureType":"road.local","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":15}]},{"featureType":"administrative.neighborhood","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{"featureType":"poi.attraction","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":15},{"hue":"#ff005d"},{"visibility":"simplified"},{"saturation":-100}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-98},{"lightness":41},{"gamma":0.75}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"lightness":20},{"saturation":-60}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"saturation":-25},{"lightness":35}]},{"featureType":"transit.station","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":10},{"saturation":-72}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"lightness":15},{"saturation":7}]},{"featureType":"poi.place_of_worship","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi.sports_complex","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road.local","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":21}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":25}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi","elementType":"labels","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{}]

Contact

Your information has been submitted successfully. We will contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

Would you like to schedule a showing?

Best Date

Alternative date