Telheidestraat 1, Weert

R365 | International Real Estate

Alard van der Varst Makelaars & Taxateurs o.z.t

область Limburg

Stokstraat 47
6211 GC Maastricht

телефон    +31 (0)433 - 47 01 39
E-mail limburg@r365.nl
Доля на 

Alard van der Varst
limburg@r365.nl

Описание

Deze indrukwekkende woonboerderij op een royale kavel ondergrond, is aan het begin van de jaren 1900 gebouwd, aanvankelijk in de vorm van het voorhuis, als boerenwoning. In de 50-er jaren van de vorige eeuw is de woning vervolgens uitgebouwd met een staldeel/hooizolder en vergroot met de aanpalende opstallen zoals een karrenschop, kippenschuur en loods.

Hoewel de huidige eigenaren het pand de naam “De Straesborg” hebben gegeven (ze hebben een aantal jaren in Groningen gewoond), is het pand lokaal bij de bewoners in de omgeving bekend als “Oppe Boojntje”. De plaatselijke chroniqueur Sil Joosten, welke de plaatselijke geschiedenis heeft beschreven en bekend staat als historisch geweten van het dorp, heeft deze naamgeving nooit kunnen achterhalen.

De entree van deze woning is aan de achterzijde. Deze wordt bereikt na eerst via de hoofdpoort, de oprijlaan met parkeerplaatsen voor de gasten en de afsluitbare binnenplaats met parkeerplaats voor 3 (eigen) auto’s te zijn gepasseerd. Van hier heb je al een breed beeld van wat de tuin, verfraaid met beeldgroepen van diverse kunstenaars, de omgeving en de opstallen te bieden hebben.

De entree.
De representatieve ontvangsthal heeft een granieten vloer met behaaglijke vloerverwarming en voldoende ruimte voor een garderobe. Aan de linkerzijde zijn twee deuren waarvan er een toegang geeft tot de ruime toiletruimte, eveneens met vloerverwarming, waarbij gebruik is gemaakt van graniet, marmer en modern wit tegelwerk onder en rondom het ingebouwde zweeftoilet en fonteintje.

De woonruimte.
Ter rechterzijde van de inkomhal, aan de zuidwestzijde zijn woonkamer en keuken gesitueerd. De keuken met dezelfde granieten vloer met vloerverwarming als in de hal. De royale leefruimte heeft grote ramen aan drie zijden en een speelse indeling met 3 verschillende zithoeken en een eethoek, te gebruiken als openhaardhoek, zithoek, TV-kamer en kleine eetkamer. De tuindeur in het voorhuis, oorspronkelijk de voordeur, zorgt voor verbinding met de voortuin, alwaar een terras op het zuidoosten is voorzien. De met travertin afgewerkte openhaard schouw, de eikenkleurige vloer, het verhoogde eet-zitgedeelte en het balkenplafond stralen rust en ruimte uit en bepalen een ongenaakbare sfeer. Onder de eetkamer (voorheen opkamer) biedt de wijnkelder met gemetselde nissen voldoende ruimte voor uw wijnvoorraad. Het woondeel aan de voorzijde van het huis heeft vloerverwarming.

Gelijkvloers wonen is mogelijk dankzij de grote slaapkamer en badkamer op de begane grond. De drie ramen in de slaapkamer geven voldoende lichtinval en de slaapkamer heeft voldoende bergruimte dankzij de inloopkast en een muurkast. De badkamer biedt alle luxe die u wenst: een zit/lig bad in hoekopstelling met whirlpool en thermostaatmengkraan, een zweeftoilet, een bidet, een dubbele wastafel in een ladekast met bergruimte en een voorraadkast met handdoeken nissen en een doucheruimte met regendouche, handdouche en thermostaatmengkraan. De badkamer is voorzien van een rood marmeren vloer met vloerverwarming. Het tegelwerk is in 2016 vernieuwd en samen met plafond, verlichting en wastafel aangepast aan hedendaagse woonwensen.

Benedenhuis.
Toen de huidige eigenaren het pand kochten waren er al enkele verbeteringen aangebracht en doorgevoerd, maar was het nog lang niet in de staat waarin de woning zich nu bevindt en ruimtelijk is vergroot. Ook buiten de opstallen om zijn er zaken verbeterd en naar eigen smaak toegevoegd.

Zo is de houtkachel in de woonkamer als stookplaats naar de andere zijde gebracht als hoek schouw en voorzien van een gasgestookte openhaard (2004). Het balkenplafond is als origineel element in het zicht gelaten en de deuren en hun omlijstingen in Art-Deco-stijl zijn zoveel mogelijk gehandhaafd of in dezelfde stijl teruggebracht. Gekozen is om van het voorhuis op de begane grond (origineel 2 kamers, de opkamer en de woonkeuken en een gang van de voordeur daar naartoe), een royale woonkamer te creëren, waarbij de keuken in het originele plan door de opvolgende kopers tot master-bedroom werd omgevormd, maar in het huidige plan tot gezellige TV-kamer werd gecreëerd.

De kelderruimte, nu toegankelijk gemaakt vanuit de woonkamer, werd omgebouwd tot gezellige wijnkelder, welke uitnodigt voor het aperitief, alvorens te gaan tafelen. Boven de kelder is de opkamer/eethoek gesitueerd waarbij de trapopgang naar de verdieping van het voorhuis als stijlelement is gehandhaafd, maar afgesloten is met een luik.

De oorspronkelijke garage voor de trekker werd bij de woning getrokken en omgevormd tot in maatwerk uitgevoerde keuken in u-vorm met eetbar, apothekerskast, veel bergruimte, een granieten werkblad en alle denkbare inbouwapparatuur zoals: dubbele gootsteen met cookerkraan, inductiekookplaat, afzuigkap, Amerikaanse koelkast met vriesdeel, ledverlichting en in de bijkeuken een aanrecht met voldoende bovenkastjes, een magnetron/combi-oven, extra koel/vriescombinatie, vaatwasser, was/droog-combinatie en een trapkast voor de grijpvoorraad. Keuken en bijkeuken zijn voorzien van vloerverwarming. De keuken is nog voorzien van een design radiator.

Het achterhuis.
Van uit de entree loopt men links het achterhuis in. Het voormalige stalgedeelte is voor vele doeleinden te gebruiken. Naast deze ruimte is de voormalige paardenstal, nu in gebruik als voorraadruimte/opstal/bergruimte en voorzien van wastafelmeubel met warm en koud stromend water. Deze is ook vanuit de buitenzijde toegankelijk.

De hal met doorloop naar het achterhuis, werd destijds vanuit de hal voorzien van een royaal toilet en met toegang tot de deel/stal die werd getransformeerd tot ruime eetkamer waar ingebouwde voederbakken en het ruwe betonnen plafond nog herinneren aan de oorspronkelijke functie van dit deel van het huis. De trapopgang naar de verdieping werd van het voorhuis naar het achterhuis verlegd, mede omdat de voormalige hooizolder werd omgevormd tot woonruimte. Voor het verhogen van de ambiance werd er ook in de eetkamer een gas openhaard ingebouwd in een ombouw van travertin. Op de schoorsteen werd aan de buitenzijde een kap geplaatst om regeninslag te voorkomen en voorzien van een windvaan van een internationale kunstenaar.

De oorspronkelijke varkens- en zeugenstal werden ingericht als study/werkkamer en een nieuwe master-bedroom met inloopkast. De badkamer, oorspronkelijk toegankelijk vanuit de oude master-bedroom (nu TV-kamer) was in de boerenwoning de voormalige bijkeuken met deur naar buiten. Deze werd na verplaatsing van de slaapkamer (her}ingericht als badkamer (2006). De buitendeur van de badkamer geeft toegang tot een aluminium tuinkoepel waarin een jacuzzi is geplaatst, vlakbij de badkamer, voor douche-gemak en als omkleedfaciliteit.

Bovenhuis.
Op de eerste verdieping is volop ruimte aanwezig. Er is een zelfstandig woongedeelte met een eigen (onderverdelings-) meterkast, een CV- annex bergruimte met aansluitingen voor was- en droogapparatuur, een woonkamer, keuken, 4 slaapkamers en een badkamer. De woonkamer heeft dakspanten in het zicht, een dakkapel en een groot dakraam aan de zuidzijde. Naast de woonkamer is de keuken opgesteld in een L-vorm met eethoek en voorzien van diverse inbouwapparatuur. Een trapje geeft toegang tot de verdieping in het voorhuis met een overloop waarop twee grote slaapkamers op de zuidoostzijde van de woning aansluiten.
De twee overige slaapkamers liggen aan de zuidwestzijde van de woonboerderij: een van deze kamers is bereikbaar via het woongedeelte, heeft een inpandig zonneterras, een solarium ruimte en heeft een doorloop naar de zolder welke bij de huidige bewoners in gebruik is als archief. Vanuit deze ruimte is met een trap nog een bovenzolder bereikbaar welke sporadisch wordt gebruikt.

Bij de trapopgang via de grote eetkamer komt men in het bovenhuis welke als separate woning is ingedeeld. Ideaal voor een inwonend familielid of als bed-en-breakfast. Zo is er boven het achterhuis een woon/eetkamer, 2 slaapkamers, een zolder (in gebruik als archief) een bovenzolder, een badkamer en een keuken en afgesloten wasruimte met aansluiting voor was- en droogmachine. Het voorhuis heeft op de verdieping 2 grote slaapkamers.

Bijgebouw/garage.
De garage is ruim 100 m2 groot en via een tweede oprit bereikbaar en voorzien van twee elektrisch bedienbare rolpoorten met een afstandsbediening te openen en te sluiten.
Een gedeelte van de garage is voorzien van een doe-het-zelf-werkhoek en heeft een praktische bergvliering.

Deze voormalige kippenschuur werd in 2004 helemaal ommuurd met metselsteen en voorzien van gietijzeren halfronde boeren ramen. De vloer is afgewerkt met een gevlinderde betonnen cementen dekvloer en voorzien van 2 elektrisch bedienbare bruggen voor in het totaal 4 auto’s. Hier is ook de grondwaterpompinstallatie geplaatst welke de tuin besproeit via een beregeningscomputer in de paardenstal van het woonhuis.

Bijgebouw/loods.
De loods is een in 1998 nieuwgebouwde agrarische werkruimte van meer dan 140 m2 en biedt dankzij dak en spouwmuurisolatie veel gebruiksmogelijkheden. De loods heeft een gevlinderde betonvloer, (gedeeltelijk kunststof) ramen met isolatieglas, krachtstroom, een eigen bemeterde aansluiting voor water en elektra en een eigen grondwaterpomp. De ruimte is voor 1/3de ingedeeld in een ontvangsthal met bar, kantoor en toiletruimte en voor 2/3de deel in een L-vormige werkruimte nu in gebruik als boerderijwinkel met een eigen kantoor. Een van de kantoren heeft uitzicht op een binnen tuintje met buxushagen.

De loods met kantoor en opslagplaats is voor 2/3 deel verhuurd aan een plaatselijke ondernemer die er een “Boerderijwinkel” exploiteert en daarbij gebruik maakt van de bijbehorende strook landbouwgrond (ca 1,5 ha).
Het overige deel is ingericht als kantoorruimte en een caféruimte voor partijtjes aan huis of in de tuin. Het geheel is gemakkelijk om te bouwen tot aanleunwoning of 2de woning mits de bestemming dat toelaat.

Bijgebouw/zwembad/poolhouse.
Bij de aanleg van het zwembad in 2008 is

Детали

Передача

Цена
€ 1.250.000 Затраты покупателя
статус
Доступно
Доставки
по согласованию

Строительство

Дома тип
Фермерский дом, Особняк
Тип строительства
Существующий
Техническое обслуживание внутри
Хорошо
Экстерьер обслуживания
Хорошо

Поверхности и содержание

Жилая площадь
453m²
Площадь участка
2,5ha
Другие поверхности
38m²
Содержание
1821m³

Свойство Формат

Номера
13
Спальни
8
Полы
2

Energie

изоляция
Крыша, Пол, Стеклопакет
Отопление
Центральное отопление
отопительный котел
(1997)

Внешние области

Местоположение
Хорошая видимость, rural_location
Сад
В окружении сада

Гараж

Виды гараж
Внутри, Зона парковки

Plattegronden

Местоположение

[ { "address": "Telheidestraat 1", "zipCode": "6006 SC", "city": "Weert", "lat": 51.2157078, "lng": 5.7201758, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
[{"featureType":"water","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":20},{"saturation":-42},{"hue":"#00ccff"}]},{"featureType":"landscape.man_made","elementType":"geometry","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-99},{"lightness":51}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-98},{"lightness":35}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-95},{"lightness":-10},{"gamma":2.17}]},{"featureType":"poi.park","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":30},{"saturation":-50},{"hue":"#a1ff00"}]},{"featureType":"poi.school","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-25},{"lightness":12},{"hue":"#ffdd00"}]},{"featureType":"road.local","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":15}]},{"featureType":"administrative.neighborhood","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{"featureType":"poi.attraction","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":15},{"hue":"#ff005d"},{"visibility":"simplified"},{"saturation":-100}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-98},{"lightness":41},{"gamma":0.75}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"lightness":20},{"saturation":-60}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"saturation":-25},{"lightness":35}]},{"featureType":"transit.station","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":10},{"saturation":-72}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"lightness":15},{"saturation":7}]},{"featureType":"poi.place_of_worship","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi.sports_complex","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road.local","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":21}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":25}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi","elementType":"labels","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{}]

контакт

Ваша информация была представлена успешно. Мы свяжемся с вами как можно скорее.

Что-то пошло не так во время отправки формы. Проверьте, если вы правильно заполнили все необходимые поля и повторите попытку.

Хотите, чтобы запланировать показ?

Лучший день

Альтернативная Дата