Kasteelstraat 15, Gronsveld

R365 | International Real Estate

Alard van der Varst Makelaars & Taxateurs o.z.t

область Limburg

Stokstraat 47
6211 GC Maastricht

телефон    +31 (0)433 - 47 01 39
E-mail limburg@r365.nl
Доля на 

Alard van der Varst
limburg@r365.nl

Описание

Historie, Stijlvol en Allure !
Het wordt u aangeboden op het charmante Kasteel Rijckholt.
Een kasteel dat het vermogen heeft je regelrecht in het hart te raken: op slag verliefd !
Heel gewoon mooi, zonder uitbundig te zijn. Zonder opsmuk gewoon zoals ze is.
Een charmant familie huis.
Het monumentale omgrachte kasteel is een sfeervol leefbaar woonhuis met mogelijkheden voor combinatie van bedrijf aan huis, B&B, praktijkruimten of Horeca.
Dit op 15 minuten afstand van Maastricht vrij gelegen in een parktuin van 24.196 m2.
Mooier kunt u niet wonen.!
Laat u zelf overtuigen van de charme van dit kasteel en deze plek door middel van een bezichtiging.!

Bouwjaar 1800
Perceeloppervlak 24.196 m2
Inhoud 5200 m3
Woonoppervlakte 880 m2, excl. kelders 57 m2
Kozijnen hardhout
Verwarming cv-installatie
Bijzonderheden Rijksmonument complex nummer 515775,
onderverdeeld als volgt: 515750 Kasteel, 515776 Parkaanleg, 515779 Inrijhek, 515780 Tuinsieraden

Bestemming
Het object valt binnen het bestemmingsplan “Gronsveld – Rijckholt 2013” van de gemeente Eijsden – Margraten en valt onder de enkelbestemming “Horeca - Kasteel (art.14)”. De voor ‘Horeca - Kasteel’ aangewezen gronden zijn in de basis bestemd voor:
a horecabedrijf;
b een radio- en tv-studio;
c wonen, met inbegrip van aan huis gebonden beroepen en gastouderschap;
d tuinen, erven en verhardingen;
e parkeervoorzieningen, uitsluitend ter plaatse van de aanduiding ‘parkeerterrein’
f groenvoorzieningen;
g (openbare) nutsvoorzieningen;
h water en waterhuishoudkundige voorzieningen;
i de instandhouding en bescherming van de ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke bouwaanduiding – rijksmonument’ aangegeven bouwweken

Monumentale registratie / Omschrijving complex (515775)
Rijkholt is een kloek omgracht kasteel met aanhorigheden in een zeer kleine en eenvoudige parkaanleg in landschappelijke stijl, markant gelegen in een landschap van weiden en boomgaarden. Het complex bestaat uit omgracht Kasteel, Parkaanleg, Koetshuis, Jachthuis, Inrijhek en Tuinsierden, en ligt direct ten westen van het dorp Rijckholt; de autoweg van Maastricht naar Luik loopt ten westen zeer dicht langs het complex en is visueel en qua geluid een storende factor. Op het complex zijn tevens aanwezig de niet beschermenswaardige onderdelen: zwembad langs zuidgevel van het kasteel, ijzeren brug over de zuidarm van de gracht, de parkeerplaats, nieuwbouw aan westgevel van het koetshuis en de oostgevel van het Jachthuis, de nieuwe inrichting van het voorplein en de nieuwe borstweringen met bijbehorende ijzeren hekken op de binnenplaats alsmede de borstweringen op de dam en de dam zelf. Aan de noordzijde wordt het complex begrensd door de Kasteelstraat, aan de oostzijde door de Bounamstraat, ten zuiden door een oud kronkelend voetpad langs boomgaarden van derden en aan de westkant door de Koestraat.

Kasteel (monumentnummer 515750)
Kasteel op een vierkant, eertijds dubbel omgracht terrein, bestaand uit middeleeuwse toren, hoofdvleugel en twee lagere zijvleugels. De toren is het oudste deel: XIV; telt drie verdiepingen onder hoog tentdak met kleine peerbekroning, grijze lei; achtruitsvensters met hardstenen omlijstingen; onderste muurdelen van breuksteen en verder baksteen. Op de oostgevel van de toren sluit de hoofvleugel aan van twee verdiepingen onder zadeldak (grijze lei), dat aan de oostelijke gevel een wolfseind heeft (XVII-XVIII); baksteen met hardstenen banden; achtruitsvensters met hardstenen omlijstingen; in voorgevel rechthoekige gevelsteen met alliantiewapens DE Bounam / De Moffarts. Twee naar voren gerichte lagere zijvleugels, baksteen, van twee verdiepingen onder mansard-schilddaken met dakruiters (grijze lei), XVIII, omsluiten samen met toren en hoofdvleugel de op het noorden georiënteerde binnenplaats. Een lage door een lessenaarsdak gedekte achterbouw in de hoek tussen toren en westelijke zijvleugel maakt de plattegrond symmetrisch. Aan de achterzijde van de hoofdvleugel een recente aanbouw in het verlengde van de vestibule. Het gehele complex is thans witgeschilderd.
Inwendig: onder meer drie schouwen, XVIIb; eiken trap met gedraaide balusters, rijk stucplafond van voormalige kapel in oostelijke zijvleugel; mechanisch uurwerk op torenzolder, XVIIIa. De binnenplaats wordt over de gracht betreden via een aarden dam met lage bakstenen borstweringen; aan de noordzijde wordt de cour afgesloten door evenhoge borstweringen met daarop ijzeren hekwerken; verder twee bakstenen pijlers aan courzijde van de dam bekroond met hardstenen pijnappels. N.B: dam, borstweringen, ijzerwerk en pijlers zijn nieuw en vallen derhalve buiten de bescherming; de pijnappels zijn XVIII en beschermd. Op de plaats van de dam was vroeger een (bakstenen?) brug met twee togen; alleen de twee schampstenen aan voorpleinzijde ervan resteren.

Детали

Передача

Цена
€ 1.495.000 Затраты покупателя
статус
Продано
Доставки
непосредственно

Строительство

Дома тип
Коттедж, Особняк
Тип строительства
Существующий
Год выпуска
1800
Техническое обслуживание внутри
Хорошо
Экстерьер обслуживания
Удовлетворительно

Поверхности и содержание

Жилая площадь
880m²
Площадь участка
2,4ha
Другие поверхности
57m²
Содержание
5200m³

Свойство Формат

Номера
22
Спальни
18
Полы
3

Внешние области

Местоположение
Рядом с парком, Возле тихой дороги, Хорошая видимость, Скрытое расположение, За пределами застроенной территории, rural_location
Сад
В окружении сада, Веранда

Гараж

Виды гараж
Зона парковки

Plattegronden

Местоположение

[ { "address": "Kasteelstraat 15", "zipCode": "6247 EA", "city": "Gronsveld", "lat": 50.8001713, "lng": 5.7272243, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
[{"featureType":"water","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":20},{"saturation":-42},{"hue":"#00ccff"}]},{"featureType":"landscape.man_made","elementType":"geometry","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-99},{"lightness":51}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-98},{"lightness":35}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-95},{"lightness":-10},{"gamma":2.17}]},{"featureType":"poi.park","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":30},{"saturation":-50},{"hue":"#a1ff00"}]},{"featureType":"poi.school","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-25},{"lightness":12},{"hue":"#ffdd00"}]},{"featureType":"road.local","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":15}]},{"featureType":"administrative.neighborhood","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{"featureType":"poi.attraction","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":15},{"hue":"#ff005d"},{"visibility":"simplified"},{"saturation":-100}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-98},{"lightness":41},{"gamma":0.75}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"lightness":20},{"saturation":-60}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"saturation":-25},{"lightness":35}]},{"featureType":"transit.station","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":10},{"saturation":-72}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"lightness":15},{"saturation":7}]},{"featureType":"poi.place_of_worship","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi.sports_complex","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road.local","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":21}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":25}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi","elementType":"labels","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{}]

контакт

Ваша информация была представлена успешно. Мы свяжемся с вами как можно скорее.

Что-то пошло не так во время отправки формы. Проверьте, если вы правильно заполнили все необходимые поля и повторите попытку.

Хотите, чтобы запланировать показ?

Лучший день

Альтернативная Дата