+31 (0)20-26 10 430  of  0800-2070

Ossenwaard 1, Ossenwaard

R365 | Christie’s
International Real Estate

Heiko Gorter Makelaars

Regio Utrecht

Engweg 50-B
3972 JJ Driebergen-Rijsenburg

Telefoon    +31 (0)343-700 222
E-mail utrecht@r365.nl
Delen op 

Heiko Gorter
h.gorter@R365.nl

Op aanvraag 20,1ha Meer specificaties

Omschrijving

UW EIGEN EILAND!
U heeft er waarschijnlijk nooit bij stilgestaan, omdat het een utopie leek: wonen op uw eigen eiland. Niet in het Caribisch gebied, maar hier, in Nederland. Op het eiland Ossenwaard in de Lek kunt u wonen zoals u wilt, omringd door twintig hectaren natuur en de traag stromende rivier.

Omschrijving
Op een zonovergoten lentedag lopen wij over het eiland Ossenwaard, een klein paradijs in de rivier de Lek, vlakbij het pittoreske dorpje Tull en ’t Waal iets ten zuiden van de stad Utrecht. Het eiland is geheel omsloten door de rivier en slechts bereikbaar via een dam vanaf de Lekdijk bij Tull en ’t Waal. Aan weerszijden van de dam is het water rustig en glashelder: aan de ene kant van de dam diep, waardoor een aanlegsteiger voor een ferme boot tot de mogelijkheden behoort, aan de andere zijde ideaal voor een heerlijke duik. Er zijn zelfs enkele mooie fijnkorrelige zandstranden, met ondiep water tot zeker tien meter uit de oever. Vandaag is het te koud om te zwemmen, dus we genieten van al het natuurschoon dat dit unieke stukje Nederland heeft te bieden. Ongelooflijk dat dit bestaat, zo dicht bij de Randstad, en ongelooflijk dat het te koop is: een heel eiland van ruim twintig hectaren met een eigen plaatsnaam en postcode. Stelt u zich eens voor wat u hier allemaal zou kunnen realiseren. Het prikkelt de fantasie.

Wij lopen dromerig door het hoge gras, kijken uit over het water van de Lek en over het eiland. Een paar paardjes staan te suffen in de schaduw van een hoge boom aan de oever. Enkele tientallen ganzen kiezen luid gakkend het luchtruim om een stukje verderop in de rivier te plonzen. ‘Er zitten hier konijnen, vossen, uilen, fazanten en verschillende ganzensoorten,’ vertelt de eigenaar ons. ‘Ossenwaard heeft een enorme diversiteit aan natuur.
Het midden is bebost, er is een grote fruitboomgaard, er zijn vijvers, weilanden en mooie strandjes – een idylle.
Het eiland is al 150 jaar in de familie en wij zijn eraan gewend om hier te wonen, maar mensen die ons bezoeken vallen van de ene verbazing in de andere.

Ossenwaard is qua oppervlakte het zestiende bewoonde eiland van Nederland, maar alleen wij wonen hier, verder niemand. De drukte van de stad glijdt werkelijk van je af zodra je over de toegangsdam rijdt. De rust en vrijheid die je op Ossenwaard ondervindt zijn onbeschrijflijk.’

De bestaande bebouwing op Ossenwaard wordt verwijderd om plaats te maken voor iets nieuws, iets moois. Wat? Dat is geheel aan de nieuwe eigenaar van het eiland. Er mag maar liefst 4.000 m² worden bebouwd. Het nieuwe bestemmingsplan biedt ruimte om geheel naar eigen inzicht een of meerdere landhuizen en bijgebouwen te realiseren: een zwembad, garages, stallen, wellicht een paardenbak en een aanlegsteiger voor de boot. De mogelijkheden zijn ongekend. De bouwstijl is eveneens aan de nieuwe eigenaar – een hypermodern gelijkvloers landhuis, met glaspuien rondom? Of wellicht een stoer houten huis, een lodge met trappen en veranda’s? U mag er zelfs een klassiek landgoed stichten met een lange oprijlaan, fraaie bijgebouwen en een romantische parktuin. Je kunt er een familiedomein van maken, waar ieder zijn eigen deel van het eiland en privacy heeft, of er met vrienden gaan wonen. Het is tenslotte úw eiland!

Het lijkt een sprookje: in alle vrijheid wonen op je eigen eiland, nog geen tien autominuten onder Utrecht. Je fantasie slaat op hol, maar dat blijkt een normaal verschijnsel te zijn bij iedereen die over Ossenwaard dwaalt en de pracht van deze unieke plek in zich opneemt. Hier krijgen uw dromen de ruimte. Dit is een schateiland.

Living on your own private island in the Netherlands – incredible, yet possible. Surrounded by the waters of the river Lek, the island of Ossenwaard covers approx 50 acres and is only accessible by a dam from the nearby village of Tull en ’t Waal. Talk about privacy… Just imagine, owning what is basically a nature reserve, with foxes, owls, pheasants and geese and still be allowed to build your dream home (or various dream homes) with outbuildings, to a maximum foot print of 4,000 sq.m. A swimming pool? No problem, although we should point out that Ossenwaard has various lovely – and safe – sandy beaches for a refreshing morning dip. Stables and a menage? Absolutely, why not? You could buy the island with some friends, which each of you building their own home. Or turn it into a country estate, with a glorious main house, lovely outbuilding and gardens, which you will pass on to future generations. The sky is the limit, at just a 10-minute drive south of Utrecht.

Grootte van het eiland : ruim 200.000 m2

Kenmerken

Overdracht

Prijs
Op aanvraag
Status
Beschikbaar
Oplevering
in overleg

Bouw

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
20,1ha

Indeling

Buitenruimte

Ligging
Aan water, Vrij uitzicht, Open ligging, Aan vaarwater, Landelijk gelegen

Ligging

[ { "address": "Ossenwaard 1", "zipCode": "3989 NZ", "city": "Ossenwaard", "lat": 51.9915959, "lng": 5.1366707, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
[{"featureType":"water","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":20},{"saturation":-42},{"hue":"#00ccff"}]},{"featureType":"landscape.man_made","elementType":"geometry","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-99},{"lightness":51}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-98},{"lightness":35}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-95},{"lightness":-10},{"gamma":2.17}]},{"featureType":"poi.park","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":30},{"saturation":-50},{"hue":"#a1ff00"}]},{"featureType":"poi.school","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-25},{"lightness":12},{"hue":"#ffdd00"}]},{"featureType":"road.local","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":15}]},{"featureType":"administrative.neighborhood","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{"featureType":"poi.attraction","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":15},{"hue":"#ff005d"},{"visibility":"simplified"},{"saturation":-100}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-98},{"lightness":41},{"gamma":0.75}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"lightness":20},{"saturation":-60}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"saturation":-25},{"lightness":35}]},{"featureType":"transit.station","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":10},{"saturation":-72}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"lightness":15},{"saturation":7}]},{"featureType":"poi.place_of_worship","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi.sports_complex","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road.local","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":21}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":25}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi","elementType":"labels","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{}]

Contact

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Wilt u een bezichtiging plannen?

Beste Datum

Alternatieve datum