Laan van Duivenvoorde 6, Voorschoten

R365 | Christie’s
International Real Estate

Hulstkamp Makelaars

Region Zuid Holland, Zeeland en Noord Brabant

Kralingse Plaslaan 98
3061 DG Rotterdam

Phone    +31 (0)10 22 508 22
Email rotterdam@r365.nl
Share on 

Leslie de Ruiter
l.deruiter@R365.nl

Description

Ronduit uniek historisch landhuis c.q. Oranjerie, gesitueerd op het niet voor publiek toegankelijke deel van het 275 hectare grote Landgoed Duivenvoorde in Voorschoten. De Oranjerie ligt op 150 m. van Kasteel Duivenvoorde. Het landgoed Duivenvoorde grenst aan het uitgestrekte, bosrijke Kroondomein De Horsten in Wassenaar.

De Oranjerie ligt in een riante tuin van 45 m. breed en 75 m. diep. Het totale perceel is 3800m2 groot. De Oranjerie is in 2005 onder leiding van architect dr. ir. E.J. Hoogenberk volledig gerestaureerd en gemoderniseerd. Het biedt alle comfort en veiligheid die we tegenwoordig gewend zijn. Het totale vloeroppervlak is ca. 420 m².

Het geheel mag 'een oase van rust en privacy midden in de Randstad' worden genoemd. Meer dan 45 vogelsoorten – waaronder de ijsvogel, de appelvink en de kleine bonte specht – broeden rond het huis en in de omliggende weilanden zien we weidevogels als kieviten, grutto’s, scholeksters, tureluurs enz. Nog veel meer soorten bezoeken het landgoed waaronder de lepelaar, havik, sperwer, zilverreiger, koperwieken en kramsvogels. De laatste jaren komen steeds meer reeën voor in de bossen en weilanden rond het huis.

Vanaf station Voorschoten – kosteloos en veilig parkeren – is het centrum van Den Haag per trein in 10 min. bereikbaar, Leiden eveneens in 10 minuten en Amsterdam / Rotterdam in ca. een half uur.

De uitvalswegen richting Amsterdam, Utrecht en Rotterdam bereikt u per auto binnen 10 minuten en Amsterdam Schiphol Airport en Rotterdam The Hague Airport liggen op ca. een half uur afstand.

Impressie van de indeling.

BEGANE GROND
Entree, zitkamer met open haard, originele houten lambrisering en vaste kasten, bibliotheek met inbouw boekenkasten, woonkeuken met vloerverwarming en alle apparatuur, tweede keuken annex pantry, studeerkamer, stijlkamer met lambrisering, t.v. kamer met marmeren vloer, open haard en openslaande deuren naar de fantastische tuin met vijver en fontein.

EERSTE VERDIEPING
Overloop, drie slaapkamers waarvan één master-bedroom met eigen badkamer voorzien van ligbad, douche, wastafel en toilet. De gasten- of kinderbadkamer heeft een douche, wastafel en toilet. Beide badkamers hebben vloerverwarming. De wandtegels zijn ambachtelijk gemaakte Friese witjes.

SOUTERRAIN
Bijkeuken, wasruimte, berg- en gereedschapsruimte en een geklimatiseerde, fraaie wijnkelder voor ca. 6.000 flessen.

TUIN
De prachtige, fraai aangelegde, met muren en bomen omzoomde tuin is goed onderhouden meet circa 3.800 m² en ligt op het zuidwesten. Het rozenhek, de zuidmuur en de druivenkas zijn aangemerkt als Rijksmonumenten waardoor onderhoud – net als aan de Oranjerie - fiscaal aftrekbaar is.

EXTRA PLUSPUNTEN
• een Rijksmonument (NSW 1928) kent een aantal interessante fiscale faciliteiten, zo is er bij koop geen overdrachtsbelasting verschuldigd, geen successierechten en is groot onderhoud - denk aan buitenschilderwerk - fiscaal aftrekbaar.
• grondoppervlak circa 3.800 m².
• de Oranjerie telt circa 420m² gebruiksoppervlakte.
• volledig onder architectuur gerestaureerd en gerenoveerd in 2005 / 2006. CV, elektra, riolering, sanitair, vloerverwarming, alarm, keuken, wand- en vloertegels + parketvloeren zijn nieuw aangelegd c.q. aangebracht.
• het huis is in een uitstekende staat van onderhoud.
• drie terrassen rondom het huis, het grootste van 16 x 4 m. met uitzicht op de tuin, heeft van de ochtend tot in de avond zon.
• schitterend aangelegde, zeer zonnige tuin op het zuidwesten
• de Oranjerie heeft een eigen oprijlaan aan de noordzijde en ligt op een niet voor publiek toegankelijk deel van Landgoed Duivenvoorde.
• het Elsevier onderzoek noemt Voorschoten de ‘fijnste gemeente’ van Zuid-Holland.
• de tuin is in erfpacht uitgegeven door de Stichting Duivenvoorde. De stichting heeft de ANBI-status. De canon bedraagt circa € 24.500,- per jaar en is blijvend volledig fiscaal aftrekbaar. U steunt daarmee de instandhouding van het Landgoed Duivenvoorde. Zie ook www.kasteelduivenvoorde.nl
de Oranjerie is zeer geschikt voor kantoor of praktijk aan huis.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?
Dat kunnen we ons voorstellen. Serieuze gegadigden adviseren wij op korte termijn een vrijblijvende bezichtiging te arrangeren. Bezichtigen is zowel tijdens kantooruren als ’s avonds of op zaterdag mogelijk.
.

Disclaimer
Alle in de verkoopomschrijving en eventuele bijlagen genoemde informatie - waaronder doch niet uitsluiting maatvoering - heeft nadrukkelijk een indicatief karakter; er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Verrekening wegens over- of ondermaat wordt uitgesloten. Aanbieding vrijblijvend, oplevering in overleg.

Details

Transfer

Price
€ 1.000.000 k.k.
Status
Sold
Acceptance
in consultation

Build

House type
Country house, Detached house
Build type
Existing
Maintenance inside
Excellent
Maintenance outside
Good
Particulars
Monumental house

Surface and volume

Living surface
420m²
Plot surface
3.800m²
Volume
1318m³

Layout

Rooms
9
Bedrooms
3
Floors
3

Energy

Hot water
Central heating
Heating
Central heating, Fireplace, Partial heated floor
Heating boiler
(Owned)

Exterior areas

Location
Near edge of forest, Near park, Near quiet road, Clear view, Sheltered location, Outside built-up area, In forest
Garden
Garden all round

Garage

Garage type
Parking spot

Location

[ { "address": "Laan van Duivenvoorde 6", "zipCode": "2252 AK", "city": "Voorschoten", "lat": 52.1112163, "lng": 4.4176826, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
[{"featureType":"water","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":20},{"saturation":-42},{"hue":"#00ccff"}]},{"featureType":"landscape.man_made","elementType":"geometry","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-99},{"lightness":51}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-98},{"lightness":35}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-95},{"lightness":-10},{"gamma":2.17}]},{"featureType":"poi.park","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":30},{"saturation":-50},{"hue":"#a1ff00"}]},{"featureType":"poi.school","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-25},{"lightness":12},{"hue":"#ffdd00"}]},{"featureType":"road.local","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":15}]},{"featureType":"administrative.neighborhood","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{"featureType":"poi.attraction","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":15},{"hue":"#ff005d"},{"visibility":"simplified"},{"saturation":-100}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-98},{"lightness":41},{"gamma":0.75}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"lightness":20},{"saturation":-60}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"saturation":-25},{"lightness":35}]},{"featureType":"transit.station","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":10},{"saturation":-72}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"lightness":15},{"saturation":7}]},{"featureType":"poi.place_of_worship","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi.sports_complex","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road.local","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":21}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":25}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi","elementType":"labels","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{}]

Contact

Your information has been submitted successfully. We will contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

Would you like to schedule a showing?

Best Date

Alternative date