Wilgenrooslaan 23, Vleuten

R365 | Christie’s
International Real Estate

Heiko Gorter Makelaars

Region Utrecht

Engweg 50-B
3972 JJ Driebergen-Rijsenburg

Phone    +31 (0)343-700 222
Email utrecht@r365.nl
Share on 

Heiko Gorter
h.gorter@R365.nl

Description

Villapark Vleuterweide is ontworpen om haar bewoners gelukkig te maken. Veel groen, brede sloten, fietspaden en een doordachte opzet creëren een intieme woonomgeving. Mooie winkels, waaronder een Albert Heyn en de Hema, bevinden zich in de onmiddellijke nabijheid. Dankzij de centrale ligging en het uitstekend geregelde openbaar vervoer is de bereikbaarheid optimaal. Steden als Utrecht, Hilversum en Amsterdam liggen via de A2 of de A12 op comfortabele afstand. Vleuterweide biedt de gezelligheid en de veiligheid van een dorp en de puur Hollandse omgeving en weidse luchten kunnen elke dag bekoren.

Vleuten, aan de rand van een waterrijk gebied, is een dorp met een historie die teruggaat tot in 1100. Golfclub De Haar, nabij het imposante Kasteel De Haar, ligt op fietsafstand, evenals recreatiegebied de Haarrijnseplas. Juist die unieke ligging, de gezellige sfeer in Vleuterweide en de geborgenheid van een echte dorpsgemeenschap vormden voor de eigenaars van deze indrukwekkende villa doorslaggevende argumenten om zich juist hier te vestigen. ‘Je hebt hier alles,’ zegt de heer des huizes enthousiast. ‘Wij wilden niet ergens afgelegen wonen, maar gezellig tussen de mensen. Het sociale contact biedt veiligheid en buurtbewoners houden een oogje in het zeil, letten op elkaars spullen. Ik ben heel veel van huis, dus dat is een prettig gevoel.’ Zij kochten in 2007 een dubbele kavel van1.055 m² aan het water en lieten hun droomhuis bouwen.

De villa verraadt de onmiskenbare, pure vorm die is afgeleid van de zogenaamde ‘prairiehuizen’ van de wereldberoemde Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright (1867-1959). Hij ontwierp zijn huizen met een optimale verbinding tussen binnen en buiten en dat is ook hier gebeurd. Een zeer ruim, écht familiehuis, waar je je kinderen wilt zien opgroeien en elke nieuwe dag een feest is. Door de rode bakstenen gevels, de voor Frank Lloyd Wright kenmerkende gemetselde kolommen, horizontale vlakverdeling en licht hellende daken – maar zeker ook door de zeer royale afmetingen – is deze villa zelfs hier, tussen alle vrijstaande woningen in Vleuterweide een opmerkelijke verschijning. De villa biedt maar liefst 700 m² effectief woonoppervlak, verdeeld over drie verdiepingen. Afwerking en detaillering zijn van een zeer hoog niveau. De moderne, zeer complete woonkeuken (45 m²) aan de voorzijde van het huis bevat alle apparatuur (Miele) waarvan een mens blij wordt, inclusief een wijnkoelkast, ingebouwd koffiezetapparaat en een kookeiland met teppanyaki. De keuken gaat vrijwel naadloos over in de eetkamer, die door een roomdivider met tweezijdige open haard (gas) is gescheiden van de living (57 m²) aan de tuinzijde. Dubbele deuren openen naar de fraai aangelegde tuin met gedeeltelijk overdekte hardstenen terrassen, een terras aan het water en een gemetselde pergola. Naast de woonkamer bevindt zich een separate werkkamer. In de linkervleugel van de villa wacht een verrassing. Deze ruimte is gereserveerd voor een riant binnenzwembad en een complete wellness met whirlpool, sauna, douche en toilet. Open de drie dubbele deuren naar de tuin en u zwemt vrijwel in de buitenlucht. Een stenen trap leidt naar het souterrain met fitness- of kantoorruimte en veel vaste kasten. De eerste verdieping heeft een ruime overloop met balustrade, die toegang biedt tot de slaapvertrekken. De luxueuze master bedroom (35 m²), met en suite badkamer, dressing en loggia ligt aan de voorzijde van de villa. Naast een tweede grote slaapkamer met badkamer en balkon aan de achterzijde zijn er nog twee slaapkamers met een gedeelde badkamer en een was- en strijkkamer. Op de tweede verdieping bevindt zich een grote slaap- of speelkamer (ca. 20 m²) en een bergzolder. De aangebouwde garage biedt plaats aan twee auto’s en u kunt er nog drie à vier kwijt op de afgesloten oprit.

Deze villa biedt werkelijk een zee aan ruimte en verkeert in een optimale staat van onderhoud, zodat u alleen nog maar de verhuisdozen hoeft uit te pakken en uw meubels op hun plaats hoeft te zetten. Dit is de ideale residentie voor een groot gezin op een rustige plek, waar kinderen nog veilig op straat kunnen spelen en de Hollandse natuur om de hoek ligt. En omdat zelfs van oplettende buurtbewoners niet kan worden verwacht dat zij altijd op wacht staan, is de villa uitgerust met een geavanceerde alarminstallatie.

Wenst u meer informatie of wilt u deze prachtige villa graag bezichtigen? Aarzel dan niet langer en neem contact op met ons kantoor; wij staan graag tot uw dienst. Ook kunt u voor meer informatie onze website bezoeken.

Details

Transfer

Price
€ 1.350.000 k.k.
Status
Sold
Acceptance
directly

Build

House type
Villa, Detached house
Build type
Existing
Build year
2007
Maintenance inside
Excellent
Maintenance outside
Excellent

Surface and volume

Living surface
500m²
Plot surface
1.055m²
Other surface
76m²
Volume
1817m³

Layout

Rooms
12
Bedrooms
5
Floors
4
Facilities
Outside sun screen, Mechanical ventilation, Jacuzzi, Skyline, Alarm, Smoke duct, Airconditioning, Swimming pool, Sauna

Energy

Insulation
Fully isolated
Hot water
Central heating
Heating
Central heating
Heating boiler
(2007, Combined furnace, Owned)

Exterior areas

Location
Near waterfront, Near quiet road, In residental area
Garden
Garden all round

Floor plans

Location

[ { "address": "Wilgenrooslaan 23", "zipCode": "3451 PN", "city": "Vleuten", "lat": 52.1025463, "lng": 4.997379, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
[{"featureType":"water","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":20},{"saturation":-42},{"hue":"#00ccff"}]},{"featureType":"landscape.man_made","elementType":"geometry","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-99},{"lightness":51}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-98},{"lightness":35}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-95},{"lightness":-10},{"gamma":2.17}]},{"featureType":"poi.park","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":30},{"saturation":-50},{"hue":"#a1ff00"}]},{"featureType":"poi.school","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-25},{"lightness":12},{"hue":"#ffdd00"}]},{"featureType":"road.local","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":15}]},{"featureType":"administrative.neighborhood","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{"featureType":"poi.attraction","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":15},{"hue":"#ff005d"},{"visibility":"simplified"},{"saturation":-100}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-98},{"lightness":41},{"gamma":0.75}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"lightness":20},{"saturation":-60}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"saturation":-25},{"lightness":35}]},{"featureType":"transit.station","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":10},{"saturation":-72}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"lightness":15},{"saturation":7}]},{"featureType":"poi.place_of_worship","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi.sports_complex","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road.local","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":21}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":25}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi","elementType":"labels","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{}]

Contact

Your information has been submitted successfully. We will contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

Would you like to schedule a showing?

Best Date

Alternative date