Groene Wetering 31, Rotterdam

R365 | Christie’s
International Real Estate

Hulstkamp Makelaars

Region Zuid Holland, Zeeland en Noord Brabant

Kralingse Plaslaan 98
3061 DG Rotterdam

Phone    +31 (0)10 22 508 22
Email rotterdam@r365.nl
Share on 

Leslie de Ruiter
l.deruiter@R365.nl

Description

Kapitale, klassieke villa op uitstekende locatie in Kralingen, omstreeks 1929 gebouwd en ontworpen door de befaamde architect ir D. Roosenburg in de stijl van de Nieuwe Haagse School. Dit prachtpand is één van de absolute topobjecten aan de toch al fraaie Groene Wetering.

*HEEFT U DE DRONEFILM AL BEKEKEN? **

Rijk aan traditie en rijk aan ruimte (in totaal circa 539 m² vloeroppervlak en 1.779 m2 eigen grond). Hier wordt wonen resideren!

Neem gerust de tijd om de gevel en de indrukwekkende kapvorm te bewonderen. Niet voor niets is deze villa Rijksmonumentaal, een eretitel.

Ook het interieur kent nog een aantal historische details; het pand verdient het om een nieuwe eigenaar te krijgen die respect heeft voor een historie die begon in 1929 en niet ophoudt in 2018. Inclusief de huidige eigenaar heeft het pand sinds de bouw slechts drie bewoners gehad; dat is illustratief voor het woongenot dat deze villa en de locatie bieden.

'n Impressie:

BEGANE GROND
Entree met vestibule en garderobe en fraaie trappartij

ruime woonkamer met fraaie openhaardpartij en aangrenzend terras

studeerkamer

eetkamer

woonkeuken

bijkeuken

inpandige garage

1e VERDIEPING
Middels fraaie trappartij met glas-in-lood bereikbare 1e verdieping

overloop

vier slaapkamers waarvan de ouderslaapkamer met balkon

twee badkamers

grote multifunctionele speelzolder annex familyroom

2e VERDIEPING
Overloop

drie á vier slaapkamers (eventueel samen te voegen tot twee grote slaapkamers, één kamer is thans overigens in gebruik als strijk/waskamer)

derde badkamer

berging

TUIN
Heerlijke op het zuidwesten georiënteerde tuin

volop privacy

naast de inpandige garage tevens carport en ruime parkeergelegenheid op eigen grond

DISCLAIMER
Alle informatie waaronder doch niet uitsluitend maatvoering heeft nadrukkelijk een indicatief karakter; er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Verrekening wegens over- of ondermaat is uitgesloten. Aanbieding vrijblijvend.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?
Dat kunnen wij ons voorstellen. Groene Wetering 31 betreft niet voor niets één van de absolute topobjecten van Kralingen met de potentie om na doorvoering van uw persoonlijke woonwensen uit te groeien tot een droomhuis.

Serieuze gegadigden nodigen wij van harte uit een geheel vrijblijvende bezichtiging te arrangeren.

Details

Transfer

Price
€ 2.995.000 k.k.
Status
Available
Acceptance
in consultation

Build

House type
Villa, Detached house
Build type
Existing
Build year
1929
Maintenance inside
Good
Maintenance outside
Good
Particulars
Monumental house

Surface and volume

Living surface
451m²
Plot surface
1.779m²
Other surface
88m²
Volume
1822m³

Layout

Rooms
11
Bedrooms
8
Floors
2

Energy

Insulation
Partial insulated glazing
Hot water
Central heating
Heating
Central heating
Heating boiler
(Owned)

Exterior areas

Location
Near park, Near quiet road, In residental area, In forest
Garden
Garden all round

Garage

Garage type
Indoor

Location

[ { "address": "Groene Wetering 31", "zipCode": "3062 PB", "city": "Rotterdam", "lat": 51.9210264, "lng": 4.5201954, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
[{"featureType":"water","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":20},{"saturation":-42},{"hue":"#00ccff"}]},{"featureType":"landscape.man_made","elementType":"geometry","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-99},{"lightness":51}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-98},{"lightness":35}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-95},{"lightness":-10},{"gamma":2.17}]},{"featureType":"poi.park","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":30},{"saturation":-50},{"hue":"#a1ff00"}]},{"featureType":"poi.school","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-25},{"lightness":12},{"hue":"#ffdd00"}]},{"featureType":"road.local","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":15}]},{"featureType":"administrative.neighborhood","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{"featureType":"poi.attraction","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":15},{"hue":"#ff005d"},{"visibility":"simplified"},{"saturation":-100}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-98},{"lightness":41},{"gamma":0.75}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"lightness":20},{"saturation":-60}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"saturation":-25},{"lightness":35}]},{"featureType":"transit.station","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":10},{"saturation":-72}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"lightness":15},{"saturation":7}]},{"featureType":"poi.place_of_worship","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi.sports_complex","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road.local","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":21}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":25}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi","elementType":"labels","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{}]

Contact

Your information has been submitted successfully. We will contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

Would you like to schedule a showing?

Best Date

Alternative date