Utrechtsestraatweg 93, Rhenen

R365 | Christie’s
International Real Estate

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters Zeist

Region Utrecht

Laan van Beek en Royen 30,
3701 AJ Zeist

Phone    +31 (0)306 92 07 14
Email utrecht@r365.nl
Share on 

Richard van Dolder
r.vandolder@r365.nl

Description

RIJKSMONUMENTALE TABAKSBOERDERIJ MET GARAGE

Op een schitterende locatie, direct aan de uiterwaarden van de rivier de Rijn is deze rijksmonumentale tabaksboerderij met inpandige garage gelegen op een royaal perceel van maar liefst 2.894 m2. Vanaf deze unieke plek heeft u een prachtig vrij uitzicht over het rivierenlandschap. Aan de voorzijde bevinden zich landerijen en de uitgestrekte bossen van Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug.

Door een verantwoorde renovatie (1975) zijn in deze karakteristieke tabaksboerderij zijn de diverse authentieke elementen behouden gebleven, zoals de traditionele eikenhouten gebinten op gemetselde poeren, sfeervolle balkenplafonds en paneeldeuren en de oude estriken en houten vloeren.

Rhenen is goed bereikbaar via diverse N-wegen en via de snelwegen A12 en A15. De gezellige stadskern van Rhenen met voorzieningen als openbaar vervoer (o.a. NS-station), winkels, restaurants en cafés is op fietsafstand gelegen.


KENMERKEN

BOUWJAAR ca. 1850 (gerenoveerd in 1975)
BOUWWIJZE Traditioneel gebouwd met een pannen zadeldak
ISOLATIE Dakisolatie, muurisolatie, gedeeltelijk dubbele beglazing, voorzetramen
WOONOPPERVLAKTE ca. 444 m²
INHOUD ca. 2.171 m³
PERCEELOPPERVLAKTE ca. 2.894 m²


BESCHRIJVING
BEGANE GROND
De entree bevindt zich aan de zijkant van de woning en geeft toegang tot een ruime hal met een garderobe, het toilet en de meterkast. De royale woonkamer heeft een sfeervol balkenplafond en een houthaard met hardstenen schouw. De woonkeuken staat in open verbinding met de living en biedt voldoende ruimte voor een gezellige eethoek. Vanuit de gang zijn de bijkeuken en een wasruimte toegankelijk, alsmede de kelder die bestaat uit een provisie- en een wijnkelder.
De riante master bedroom heeft een badkamer en suite, die is uitgerust met een toilet, ligbad, douche en wastafel. De tweede slaapkamer heeft eveneens een eigen badkamer, voorzien van een toilet, douche en wastafel.


1E VERDIEPING
Deze verdieping is via een vaste trap toegankelijk en grotendeels ingedeeld als een open zolder, met diverse mogelijkheden voor bijvoorbeeld het realiseren van meerdere kamers. Er is een derde slaapkamer aanwezig alsmede een derde badkamer voorzien van een toilet, douche en wastafel. Op deze verdieping bevindt zich tevens de technische ruimte met twee CV-opstellingen.

OVERIG

TUIN
De riante tuin is op het zuidwesten gelegen en heeft diverse terrassen om heerlijk van de zon te kunnen genieten. De tuin bestaat uit een gazon, bloemenborders en is uitgerust met een beregeningsinstallatie. Vanaf deze plek heeft u een schitterend vrij uitzicht over de rivier en de uiterwaarden. 's Avonds kunt u heerlijk genieten van de zonsondergang boven het rivierenlandschap

BIJGEBOUWEN
De garage is inpandig bereikbaar en voorzien van een elektrische garagedeur. Naast ruimte voor het stallen van meerdere auto's biedt de garage tevens diverse mogelijkheden voor gebruik als bijvoorbeeld hobbyruimte.
Verder is er op het perceel een plantenkas.


BIJZONDERHEDEN
- Verkoper attendeert uitdrukkelijk op het feit dat hij het verkochte niet zelf feitelijk heeft gebruikt en dat hij derhalve koper niet kan informeren over eigenschappen van/gebreken aan het verkochte waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. Dergelijke eigenschappen c.q. gebreken zullen voor risico en rekening van koper komen. Bij de vaststelling van de koopsom is hiermee rekening gehouden.
- In de koopakte zal tevens een ouderdomsclausule worden opgenomen, waarin wordt aangegeven dat gezien het bouwjaar van de woning de eisen die aan de bouwkwaliteit gesteld mogen worden aanzienlijk lager liggen dan bij nieuwe woningen.
- De woning dient gemoderniseerd te worden maar biedt zowel binnen als buiten vele mogelijkheden.

Details

Transfer

Price
€ 1.145.000 k.k.
Status
Sold
Acceptance
in consultation

Build

House type
Farmhouse, Detached house
Build type
Existing
Build year
1850
Maintenance inside
Fair
Maintenance outside
Fair
Particulars
Monumental house, Monument

Surface and volume

Living surface
444m²
Plot surface
2.774m²
Other surface
22m²
Volume
2171m³

Layout

Rooms
5
Bedrooms
5
Floors
2

Energy

Insulation
Wall insulation, Partial insulated glazing, Attached window
Hot water
Central heating
Heating
Central heating

Exterior areas

Location
Near waterfront, Clear view, Near waterway, In forest
Garden
Garden all round

Garage

Garage type
Indoor

Location

[ { "address": "Utrechtsestraatweg 93", "zipCode": "3911 TS", "city": "Rhenen", "lat": 51.9660632, "lng": 5.5464777, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
[{"featureType":"water","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":20},{"saturation":-42},{"hue":"#00ccff"}]},{"featureType":"landscape.man_made","elementType":"geometry","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-99},{"lightness":51}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-98},{"lightness":35}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-95},{"lightness":-10},{"gamma":2.17}]},{"featureType":"poi.park","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":30},{"saturation":-50},{"hue":"#a1ff00"}]},{"featureType":"poi.school","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-25},{"lightness":12},{"hue":"#ffdd00"}]},{"featureType":"road.local","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":15}]},{"featureType":"administrative.neighborhood","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{"featureType":"poi.attraction","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":15},{"hue":"#ff005d"},{"visibility":"simplified"},{"saturation":-100}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-98},{"lightness":41},{"gamma":0.75}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"lightness":20},{"saturation":-60}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"saturation":-25},{"lightness":35}]},{"featureType":"transit.station","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":10},{"saturation":-72}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"lightness":15},{"saturation":7}]},{"featureType":"poi.place_of_worship","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi.sports_complex","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road.local","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":21}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":25}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi","elementType":"labels","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{}]

Contact

Your information has been submitted successfully. We will contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

Would you like to schedule a showing?

Best Date

Alternative date