Bilderberglaan 6, Oosterbeek

R365 | Christie’s
International Real Estate

Thoma & Bennink Landerijenbureau

Region Midden, Noord & Oost Nederland.

Hoofdstraat 47
7213 CR Gorssel

Phone    +31 (0)575-492722
Email gorssel@R365.nl
Share on 

Jan Wassink
j.wassink@R365.nl

Description

LANDGOED ‘VARENHEUVEL’, EEN HEEL BIJZONDERE ONTDEKKING

In de bosrijke omgeving tussen de dorpen Wolfheze en Oosterbeek ligt het indrukwekkende NSW-landgoed ‘Varenheuvel’ (11.000m²) bestaande uit een fraaie tuin en een imposant landhuis met rieten kap. Deze in 1938 onder architectuur van ir. N.H. Wesstra groots opgezette villa, is ontworpen vanuit een unieke combinatie van de Gooise en Engelse landhuisbouw en de expressionistische vormen van de Amsterdamse school.
Onder handhaving van deze signatuur is de huidige eigenaar er de afgelopen jaren in geslaagd om het huis een uitzonderlijke metamorfose te geven. Door op een geïntegreerde wijze veel glas, licht en modern design toe te passen is een woonbeleving ontstaan met heel veel sfeer en ultiem, eigentijds comfort. De zeer riante leefkamer is daarbij het dynamische middelpunt van het huis geworden. Hier bevindt zich bijvoorbeeld de majestueuze trap naar de bovenverdiepingen en een boekenwand die, als aangename verrassing, volledig gedraaid kan worden waardoor een complete bar verschijnt. Naast meerdere zit- en loungeplekken zijn in deze grootse ruimte tevens de eetkamerhoek en de moderne woonkeuken gesitueerd. Vanuit al deze plaatsen is er uniek zicht op de glazen gashaard, de aangrenzende kinderspeelkamer en de fraaie tuin. Dit open beeld wordt nog eens versterkt doordat het merendeel van de wanden in de leefkamer bestaan uit state of the art, stalen profielen met energievriendelijk dubbelglas. Via geïntegreerde, openslaande deuren is er toegang tot de tuin met verschillende terrassen, een groot statig gazon, mooie oude bomen en veel rododendrons.

Evenals binnen is vrijwel alle verlichting via een gebruiksvriendelijk domoticasysteem individueel regelbaar. In het zichtveld van het huis ligt de weldadige buiten whirlpool en het verwarmd zwembad. Iets verderop is de kleedruimte en de luxe sauna van waaruit in alle rust en volledige privacy kan worden gekeken naar al het groen. Die rust wordt gegarandeerd door een degelijke omheining rond het terrein, camerabewaking en omgevingsalarm. Op de begane grond liggen nog de tot modern kantoor omgebouwde stallen, een speciale game-/televisieruimte, de bijkeuken en een achterkamer met doorgang naar de tuin en trap naar kelder. Naast werk- en opslagruimte is hier tevens de klimaatgestuurde wijnopslag.

Op de eerste verdieping zijn de drie, afzonderlijk afsluitbare delen van het huis te betreden. Net als de rest van het huis is hier alles zeer actueel en met de nodige luxe en comfort ingericht. Een goed voorbeeld is de afdeling van de ouders met o.a. master bedroom, design badkamer en de dressingroom. In het andere deel zijn de slaapkamers van de kinderen, badkamer en linnenkamer. Op de tweede verdieping bevinden zich naast twee slaapkamers nog een badkamer en een volledige fitness/gym en opslagruimte.
Aan de noordoost kant van het huis is de inpandige, dubbele garage met automatische deuren. Ook het hierboven gelegen inpandige guesthouse met eigen opgang is meer dan compleet. Van ruime zitkamer tot keuken en van de twee slaapkamers tot luxe badkamer. Landgoed ‘Varenheuvel’ is een bijzondere ontdekking; Al bij de eerste indruk maar toch vooral bij binnenkomst van het landhuis! En dat alles ook nog eens in perfecte staat van onderhoud.

NSW-Landgoed ‘Varenheuvel’ ligt op 2 kilometer van Oosterbeek en Wolfheze. Door het bos fietst u in 10 minuten naar het centrum van Oosterbeek en per auto bereikt u het centrum in 5 minuten. De stad Arnhem is op slechts 15 minuten rijden. De snelwegen A12, A15 en de A50 liggen op enkele kilometers en de vliegvelden Eindhoven en Weeze binnen 45 minuten rijafstand.

Details

Transfer

Price
€ 3.750.000 v.o.n.
Status
Available
Acceptance
in consultation

Build

House type
Estate, Detached house
Build type
Existing
Build year
1938
Maintenance inside
Excellent
Maintenance outside
Excellent
Particulars
Monumental house, Monument

Surface and volume

Living surface
633m²
Plot surface
1,1ha
Other surface
85m²
Volume
2688m³

Layout

Rooms
15
Bedrooms
7
Floors
4
Facilities
Swimming pool, Sauna

Energy

Hot water
Central heating, Gas boiler owned

Exterior areas

Location
Near edge of forest, Near quiet road, Clear view, Sheltered location, In forest area, Rural location
Garden
Garden all round
Shed
Free standing, stone

Garage

Garage type
Extension, stone

Floor plans

Location

[ { "address": "Bilderberglaan 6", "zipCode": "6861 AC", "city": "Oosterbeek", "lat": 51.9925857, "lng": 5.8065202, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
[{"featureType":"water","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":20},{"saturation":-42},{"hue":"#00ccff"}]},{"featureType":"landscape.man_made","elementType":"geometry","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-99},{"lightness":51}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-98},{"lightness":35}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-95},{"lightness":-10},{"gamma":2.17}]},{"featureType":"poi.park","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":30},{"saturation":-50},{"hue":"#a1ff00"}]},{"featureType":"poi.school","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-25},{"lightness":12},{"hue":"#ffdd00"}]},{"featureType":"road.local","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":15}]},{"featureType":"administrative.neighborhood","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{"featureType":"poi.attraction","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":15},{"hue":"#ff005d"},{"visibility":"simplified"},{"saturation":-100}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-98},{"lightness":41},{"gamma":0.75}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"lightness":20},{"saturation":-60}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"saturation":-25},{"lightness":35}]},{"featureType":"transit.station","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":10},{"saturation":-72}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"lightness":15},{"saturation":7}]},{"featureType":"poi.place_of_worship","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi.sports_complex","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road.local","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":21}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":25}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi","elementType":"labels","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{}]

Contact

Your information has been submitted successfully. We will contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

Would you like to schedule a showing?

Best Date

Alternative date