Hellebroek 32, Nuth

R365 | International Real Estate

Alard van der Varst Makelaars & Taxateurs o.z.t

Region Limburg

Stokstraat 47
6211 GC Maastricht

Phone    +31 (0)433 - 47 01 39
Email limburg@r365.nl
Share on 

Alard van der Varst
limburg@r365.nl

Description

In het buurtschap Hellebroek, net buiten Nuth en zeer centraal in de Euregio staat deze Rijksmonumentale herenhoeve op een perceel van bijna 4.500m2. Achter de enigszins bescheiden gevel gaat een grote pracht en praal verscholen met een optimale bezonning en een hoog wooncomfort. De herenhoeve is oorspronkelijk gebouwd in 1820 en daarna meerdere keren verbouwd met respect voor het verleden. Het resultaat is verbluffend; behalve een ruime woning zijn er een appartement, grote schuur en diverse (paarden)stallen. De tuin is ontworpen door een landschapsarchitect en biedt optimale privacy.
Buurtschap Hellebroek ligt in de gemeente Nuth en centraal in de stedendriehoek Maastricht-Heerlen-Sittard. De snelwegen A2, A76 en A79 zijn goed te bereiken en binnen een kwartier is Maastricht Aachen Airport te bereiken. De omgeving van Hellebroek kenmerkt zich door rust, ruimte en prachtige natuur met kleine dorpjes en vele wandel-/fietsroutes. Euregionaal gezien is dit een centrale plek ten opzichte van Hasselt, Genk, Aken en Düsseldorf.

Bouwjaar 1820
Inhoud 1.727 m3
Perceeloppervlakte 4.487 m2
Woonoppervlakte ca. 386 m2, bijgebouw circa 293 m2.
Isolatie dakisolatie
Verwarming cv-installatie , HR Combi circa 2001.
Bijzonderheden Rijksmonument nummer : 30929.

Indeling woning:
De herenhoeve heeft een uitnodigende entree die toegang geeft tot de ruime hal die bol staat van het karakter en tegelijk alle wooncomfort biedt. Onder de trap naar de bovenverdieping is de trap naar de wijn-/provisiekelder en de natuurstenen vloer past perfect in het ensemble. Sla je linksaf in de hal dan kom je in de herenkamer met een visgraatvloer, een fraaie Luikse schouw en een prachtig plafond met de originele initialen van de landheer. Verder zijn er in deze vleugel de luxe toiletruimte met fonteintje, een zitkamer met houtkachel en een bibliotheek/eetkamer met boekenwand.
We gaan verder naar de woonkeuken, een plek waar het hart van kookliefhebbers sneller gaat kloppen. De moderne keukeninstallatie heeft een granieten werkblad en alle benodigde inbouwapparatuur: een 5pits gaskookplaat met afzuigkap, een brede oven, vaatwasser, koelkast en een close-in-boiler.
Via het trapje in de keuken kom je in de bijkeuken met een aparte provisieruimte/laundry en een studeerkamer waar het karakter van de abdijplavuizen vloer spat.

Eerste verdieping:
Via de mooie trap kom je op de overloop waar je oog valt op de houten vloer en het plafond met de originele gipsranden. Er zijn vier slaapkamers en een grote badkamer op deze verdieping. Een van de slaapkamers heeft een op maat gemaakte kastenwand die fungeert als garderobe.
De luxe badkamer heeft een ligbad met blauwstenen rand, een aparte douche, tweede toilet en een wastafelmeubel.

Tweede verdieping:
Via een vaste trap te bereiken imposante zolderverdieping die een prima basis vormt voor verdere invulling.

Indeling appartement:
Het mooie appartement is ingedeeld met een woonkamer, open keuken, een slaapkamer en een badkamer. De woonkamer heeft veel lichtinval en een mooie schouw met open haard. De keukeninstallatie in wandopstelling heeft diverse inbouwapparatuur. Vanuit de slaapkamer loop je door naar de badkamer; deze is ingedeeld met een douche, toilet en wastafel.

Bijgebouwen:
De bijgebouwen lenen zich voor diverse doeleinden. Vroeger was dit het onderkomen van het vee en de paarden die op de herenhoeve verbleven. De grootste ruimte is de schuur van 19 bij 7,5 meter; verder zijn er meerdere stalruimtes die grenzen aan de binnenplaats.

Exterieur:
De herenhoeve staat op een prachtig perceel van bijna 4.500m2 eigen grond. De onder architectuur aangelegde tuin is uitstekend onderhouden en biedt volop privacy. De hoofdtuin is op het zuiden georiënteerd en de diverse terrassen maken het mogelijk om de hele dag van de zon te genieten. Het gazon vormt samen met de buxusvakken, sierbestrating, de grote variatie aan beplanting en de oude bomen een prachtige geheel. Landschapsarchitect Wil Snelders heeft de wensen van de bewoners getoetst aan het karakter van de bebouwing met een prachtig resultaat.
De binnenplaats wordt omringd door het woongedeelte, het appartement, de hooischuur, de verschillende stallen en het voormalige knechtenverblijf. Op de binnenplaats waan je jezelf ver weg van de dagelijkse hectiek in een haast Franse sfeer; en toch ben je in het mooie Nuth centraal in de Euregio.

Details

Transfer

Price
€ 1.150.000 k.k.
Status
Available
Acceptance
in consultation

Build

House type
Farmhouse, Detached house
Build type
Existing
Build year
1820
Maintenance inside
Good
Maintenance outside
Good

Surface and volume

Living surface
386m²
Plot surface
4.487m²
Other surface
293m²
Volume
1730m³

Layout

Rooms
10
Bedrooms
5
Floors
1

Energy

Insulation
Roof insulation
Hot water
Central heating
Heating
Central heating

Exterior areas

Location
Near quiet road, Clear view, Sheltered location, Open location
Garden
Backyard, Sit, Frontyard, Terrace
Backyard
South, 3900m², 6000×6500cm

Garage

Garage type
Extension, stone, Parking spot

Floor plans

Location

[ { "address": "Hellebroek 32", "zipCode": "6361 AC", "city": "Nuth", "lat": 50.9113125, "lng": 5.8929074, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
[{"featureType":"water","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":20},{"saturation":-42},{"hue":"#00ccff"}]},{"featureType":"landscape.man_made","elementType":"geometry","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-99},{"lightness":51}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-98},{"lightness":35}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-95},{"lightness":-10},{"gamma":2.17}]},{"featureType":"poi.park","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":30},{"saturation":-50},{"hue":"#a1ff00"}]},{"featureType":"poi.school","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-25},{"lightness":12},{"hue":"#ffdd00"}]},{"featureType":"road.local","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":15}]},{"featureType":"administrative.neighborhood","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{"featureType":"poi.attraction","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":15},{"hue":"#ff005d"},{"visibility":"simplified"},{"saturation":-100}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-98},{"lightness":41},{"gamma":0.75}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"lightness":20},{"saturation":-60}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"saturation":-25},{"lightness":35}]},{"featureType":"transit.station","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":10},{"saturation":-72}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"lightness":15},{"saturation":7}]},{"featureType":"poi.place_of_worship","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi.sports_complex","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road.local","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":21}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":25}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi","elementType":"labels","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{}]

Contact

Your information has been submitted successfully. We will contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

Would you like to schedule a showing?

Best Date

Alternative date