Akerstraat 1, Mechelen

R365 | International Real Estate

Alard van der Varst Makelaars & Taxateurs o.z.t

Region Limburg

Stokstraat 47
6211 GC Maastricht

Phone    +31 (0)433 - 47 01 39
Email limburg@r365.nl
Share on 

Alard van der Varst
limburg@r365.nl

Description

Wat een ongekend mooie plek hier boven op de zuid-westhelling in het Geuldal!
In het hart van het Heuvelland geniet je hier rondom van een 360 0 panoramisch vrij uitzicht over het 5-sterren heuvellandschap van Zuid-Limburg.

De ligging op een heuvel van rivier de Geul, maakt het uitzicht vanuit alle vertrekken adembenemend. Het is niet voor niets dat dit landschap op menig ansichtkaart is gebruikt om thuisblijvers te laten zien in wat voor prachtige omgeving men zich bevindt.
Sinds 2015 tot heden hebben de huidige eigenaren het gehele complex van top tot teen onder handen genomen en met behoud van authentieke elementen zeer vakkundig gerestaureerd. Het resultaat is een bijzonder authentieke hoeve bestaande uit een ruim woonhuis met carrégebouwen en grote loods met paardenstallen.
Een absolute droomplek waar rust, privacy en een bron van inspiratie samen komen!
De one of a kind kans om een object als dit te kunnen kopen is uiterst zeldzaam. Een zeer uniek object op een uitzonderlijk mooie locatie!

OMSCHRIJVING
In het prachtige Limburgse Heuvelland, omringd door natuur en bocage landschap met hoogstamboomgaarden, kleinschalige akkerbouw en dierenweides, en toch centraal gelegen nabij diverse uitvalswegen, ligt “Carré Hoeve 1700”.
De oorspronkelijke boerderij heeft veel authentieke (vakwerk) elementen en het geheel is op een zeer hoog afwerkingniveau gerenoveerd. Het werk is door een bekende vakwerkspecialist uitgevoerd.
Tijdens de uitvoerige restauratie is o.a. het vakwerk geheel vernieuwd, de gemetselde gevels hersteld, alle daken van de carré vervangen en zijn alle technische installaties vernieuwd. Inpandig zijn de beide voormalige stalvleugels ook geheel gerestaureerd en casco reeds gereed gemaakt voor een nieuwe gebruiksfunctie.
Rondom de hoeve ligt een ruim perceel van 3 hectare dat is ingericht als tuin, natuur en hoogstam fruitweides. Tevens zijn er in de vrijstaande schuur diverse paardenboxen ingericht en aldaar is het terrein ingericht met een paddock en een africhtingskraal.
De ligging boven op een heuvel maakt dat het zicht naar elke windrichting ver uitgestrekt en adembenemend mooi is. Het geheel heeft een echte landgoeduitstraling!
De hoeve met volledig omsloten binnenplaats is grotendeels uit baksteen opgetrokken met delen in vakwerk. Gebouwd omstreeks 1700 en dankzij zorgvuldige restauraties is de authenticiteit ook bijzonder goed bewaard gebleven.
De ruime, multifunctionele carré hoeve bestaat uit een woonhuis met drie slaapkamers, een vakwerkwoning op het oosten, een zuidvleugel met poortgebouw en een zeer ruime westvleugel, die nader ontwikkeld kunnen worden voor diverse functies zoals verblijfsrecreatie, hobby- of praktijkruimte. Een legio aan mogelijkheden waarvoor alle casco inrichtingen en leidingwerk reeds zijn aangebracht en afhankelijk van de keuzes van de nieuwe eigenaar kan worden ingericht.

LIGGING EN OMGEVING
Carré Hoeve 1700 is gelegen tussen Mechelen en Epen aan diverse wandelroutes waar holle wegen, kabbelende riviertjes, bossen en weiden het landschap domineren. Mechelen is een dorp met veel voorzieningen: er is een bakker, een slager, een supermarkt, diverse restaurants en cafeetje‘s, een bijzonder biercafé, een frituur, een Chinees, een beroemde pizzeria, een grote openbare basisschool, diverse sportclubs, scouting enzovoort. En er is ook altijd een reden voor feest en vertier in dit gezellige dorp.

Het nabijgelegen Gulpen ligt aan de doorgaande weg Maastricht-Vaals-Aken. Gulpen: centraal in het 5 sterren Heuvelland. Het dorp voor wandelaars en culinair vertier. Vanwege de regionale functie heeft het een hoog voorzieningenniveau. Zo zijn er o.a. twee basisscholen, een middelbare school, diverse horecagelegenheden, een eigentijds winkelcentrum en een internationaal busstation met rechtstreekse verbinden naar o.a. Aken, Maastricht, Valkenburg en Heerlen.
Per auto zijn zowel Maastricht als Heerlen binnen 15 minuten te bereiken.
De hoeve bevindt zich op een hoogte van ongeveer 142 meter. Hier geniet men van het uitzicht over het dal van de Geul die van noordelijke naar zuidelijke richting stroomt.
De omgeving wordt gekenmerkt door landbouw op leembodem, de vele natuurterreinen en het nabijgelegen Vijlenerbos.

BEREIKBAARHEID
De hoeve is gelegen in het buitengebied tussen Mechelen en Epen. Mechelen is goed bereikbaar per auto en bus. Vanuit Mechelen gaat twee keer per uur een bus richting Maastricht of Gulpen (Lijn 57). De dichtstbijzijnde bushalte ligt op 1,2 km van de hoeve en is te voet of per fiets bereikbaar.
Diverse omliggende dorpskernen zijn gemakkelijk te bereiken en de routes nemen je in een keer mee door het prachtige Zuid-Limburgse Heuvellandschap.

KADASTRALE GEGEVENS
Het riante perceel is ruim 3 ha. groot en omvat de grond rondom de hoeve inclusief een riante huisweide aan de achterzijde van het woonhuis. Deze huisweide is aangeplant met diverse fruitbomen en is tevens geschikt voor het hobbymatig houden van dieren. Aan de zuidwestzijde van de hoeve staat de vrijstaande loods met paardenboxen en bijbehorende dressuurbak en paddock.
Het perceel is zowel vanaf de Bommerigerweg als vanaf twee locaties aan de Akerstraat toegankelijk.

BESTEMMING
Conform opgave van bestemmingsplan “Gulpen-Wittem buitengebied” van de gemeente Gulpen-Wittem heeft het bebouwde perceel van circa 7.000 m² met daarop de carré en de loods de bestemming: “Wonen-Cultuur en ontspanning”. Het toegestane gebruik is wonen, met inbegrip van aan-huis-gebonden beroepen, mantelzorg en agrarische activiteiten van ondergeschikte betekenis.
Tevens is het complex specifiek aangeduid met lettertekenaanduiding als ‘karakteristieke bebouwing’, waardoor ook verblijfsrecreatieve doeleinden zijn toegestaan met daaraan ondergeschikt gebruik als wellness en culturele, educatieve en sociale doeleinden.
De gemeente is verder bevoegd om op grond van de bestemmingsregels (onder voorwaarden) haar medewerking te verlenen aan bestemming Wonen te wijzigen ten behoeve van meerdere woningen ter plaatse (woningsplitsing).
De omliggende gronden zijn bestemd als “Agrarisch met waarden- Natuur- en landschapswaarden”. Daarnaast kennen deze percelen de dubbelbestemmingen “Archeologie”, “Cultuurhistorie”, “Ecologie”, “Landschapselement” en “Erosie”.
Deze gronden zijn bestemd voor duurzaam agrarisch gebruik, recreatief medegebruik en de instandhouding en ontwikkeling van de aanwezige natuurlijke, landschappelijke, cultuurhistorische en archeologische waarden. Op deze gronden is geen bebouwing toegestaan.

INDELING
De hoeve is in de periode van 2015 tot 2019 door de huidige eigenaren grondig gerestaureerd waarbij alle buitengevels zijn hersteld en de daken van de carré geheel zijn vernieuwd. De indeling van de hoeve is als volgt:
Degelijk gebouwd, gedateerd woonhuis, met 4 bouwlagen:

Kelder
Praktische provisieruimte bereikbaar vanuit de entree.
Begane grond privé woonhuis
Entree, toiletruimte, bijkeuken, open leefkeuken met eetkamer en middels een open haard afgescheiden zitkamer. Vanuit al deze vertrekken geniet je hier van een fraai uitzicht zowel richting binnenplaats als uiteraard de prachtige vergezichten van het omliggende heuvellandschap.
Verdieping privé woonvleugel
Overloop met toegang tot 2 slaapkamers en een badkamer. De badkamer (ca. 10 m²) is volledig betegeld en ingericht met een twee vaste wastafels, een toilet en een ligbad.
Zolder
Een vaste trap geeft toegang tot de zolder alwaar nog een ruime derde slaapkamer is ingericht.
Vakwerkwoning in de oostvleugel
Nieuw gebouwd, 208 m2 verdeeld over twee bouwlagen en casco geheel ingericht t.b.v. nieuwe gebruiksfuncties.

Zuidvleugel
Met casco gerestaureerd poortgebouw
Westvleugel
Zeer grote, open, 300 jaar oude ruimte met 202 m2 gebruiksoppervlak.
Vrijstaande loods
525 m2 met daarin onder andere twee separate materiaalruimten, vier paardenboxen en een kippenhok.

Terrein
Ruim 3 ha. eigen grond rondom de gebouwen met een grote kersen- pruimen hoogstamboomgaard, omzoomd door een authentieke meidoornhaag, twee open hoogstam appel- en perengaarden en een graasweide. Wandelpaden langs oude knotwilgen, groene beukenhagen en streekeigen struweel.

Carrégebouw
Zowel de oostelijke, zuidelijke als de westelijke vleugel van de hoeve zijn gedurende de restauratie van 2015 tot 2019 geheel gerestaureerd.
De oostvleugel is deels in vakwerk en deels met baksteen gebouwd en is ook inpandig geheel voorbereid om in te richten voor nieuwe gebruiksfuncties zoals wonen, verblijfsrecreatie, kantoor-, praktijk-, of hobbyruimte. De electra en het leidingwerk om op diverse plaatsen sanitaire ruimtes in te kunnen richten is daarbij geheel gereed.
De zuidvleugel bestaat onder andere uit een voorbereide ruimte met mogelijkheid voor een tweede verdieping. Deze ruimte biedt vanuit de verschillende ramen een schitterend uitzicht over de door natuurmonumenten beschermde natuurweides tot aan de bosrand.
De westvleugel (geheel in baksteen) is eveneens geheel casco gerestaureerd en omvat één geheel open ruimte die eveneens vrijelijk kan worden ingericht. Deze is zowel vanaf de voorentree als ook vanaf de achterzijde middels een grote poortentree toegankelijk.
Met relatief beperkte ingrepen, biedt de carré de ruimte voor de vestiging van een breed scala aan bedrijfsactiviteiten, van kantoor tot (lichte)bedrijvigheid, en van zorgvoorziening tot recreatiewoningen. De vleugels grenzen aan de binnenplaats en vormen daarmee ook een prettige buffer in relatie tot de privacy in het woonhuis.
Het bijzondere karakter van het complex, de vrije ligging en de volledige privacy maken het mogelijk om wonen, recreatie en (lichte) bedrijvigheid te combineren, waarbij de cultuurhistorische waarden van het complex behouden blijven.
Door de ruimtes inpandig verder naar persoonlijke wens in te richten, kan de ruimte verder in zijn huidige karakteristieke verschijning behouden blijven. Inrichting ten behoeve van de nieuwe gebruiksfunctie is dan met zeer beperkte ingrepen mogelijk.

Loods
Los van de hoeve staat een vrijstaande loods van ca. 35 meter lang en ca. 15 meter breed welke is ingericht met 4 paardenboxen. Buiten de stal is een paddock en een africhtingskraal met een doorsnede van 20 meter.
Vanaf het eigen terrein zijn er uiteraard prachtige routes te paard te rijden door het glooiende landschap van de prachtige omgeving en bijzondere vergezichten.
Naast het houden van paarden heeft deze loods een scala aan andere mogelijkheden, bijvoorbeeld het stallen van exclusieve auto’s. Ook het grote, verharde terrein erachter biedt veel mogelijkheden zoals het realiseren van een groot parkeerterrein met een eigen oprit.
Omdat deze loods eveneens binnen de woonbestemming valt, mag er ook in gewoond worden. Het uitzicht aldaar is echt adembenemend!
Object wordt collegiaal aangeboden met Klement 2 - Rentmeesters.

Details

Transfer

Price
On request
Status
Sold
Acceptance
in consultation

Build

House type
Farmhouse, Detached house
Build type
Existing
Maintenance inside
Fair
Maintenance outside
Excellent

Surface and volume

Living surface
264m²
Plot surface
3,0ha
Volume
1m³

Layout

Rooms
9
Bedrooms
3
Floors
4

Energy

Hot water
Central heating
Heating
Central heating
Heating boiler
(Owned)

Exterior areas

Location
Near edge of forest, Near quiet road, Sheltered location, Open location
Garden
Garden all round

Garage

Garage type
Indoor, Parking spot

Floor plans

Location

[ { "address": "Akerstraat 1", "zipCode": "6281 NZ", "city": "Mechelen", "lat": 50.7842628, "lng": 5.9305864, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
[{"featureType":"water","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":20},{"saturation":-42},{"hue":"#00ccff"}]},{"featureType":"landscape.man_made","elementType":"geometry","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-99},{"lightness":51}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-98},{"lightness":35}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-95},{"lightness":-10},{"gamma":2.17}]},{"featureType":"poi.park","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":30},{"saturation":-50},{"hue":"#a1ff00"}]},{"featureType":"poi.school","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-25},{"lightness":12},{"hue":"#ffdd00"}]},{"featureType":"road.local","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":15}]},{"featureType":"administrative.neighborhood","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{"featureType":"poi.attraction","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":15},{"hue":"#ff005d"},{"visibility":"simplified"},{"saturation":-100}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-98},{"lightness":41},{"gamma":0.75}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"lightness":20},{"saturation":-60}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"saturation":-25},{"lightness":35}]},{"featureType":"transit.station","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":10},{"saturation":-72}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"lightness":15},{"saturation":7}]},{"featureType":"poi.place_of_worship","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi.sports_complex","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road.local","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":21}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":25}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi","elementType":"labels","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{}]

Contact

Your information has been submitted successfully. We will contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

Would you like to schedule a showing?

Best Date

Alternative date