Stationsstraat 11, Maastricht

R365 | International Real Estate

Alard van der Varst Makelaars & Taxateurs o.z.t

Region Limburg

Stokstraat 47
6211 GC Maastricht

Phone    +31 (0)433 - 47 01 39
Email limburg@r365.nl
Share on 

Alard van der Varst
limburg@r365.nl

Description

Statig monumentale stadsvilla in het stadsdeel Wyck.!
Dit heerlijke gezinshuis omarmt u en biedt een fijne plek, met veel ruimte, mogelijkheden en privacy. Een combinatie van bedrijf aan huis, B&B, praktijkruimten en wonen zijn hier uitstekende voorbeelden van.
Alle ruimtes zijn even sfeervol mede doordat oorspronkelijke elementen met zorg zijn bewaard en overal is gekozen voor degelijke materialen en dito afwerking.
Ondanks de royale afmetingen doet het herenhuis warm en comfortabel aan. Alles is in balans in dit statige herenhuis.
Laat u zelf overtuigen van de charme, ruimte en mogelijkheden van dit herenhuis door middel van een bezichtiging !.

Bouwjaar 1887
Perceeloppervlak 206 m2
Inhoud ca. 1530 m3 woning
Woonoppervlakte 328 m2
Isolatie ged. dubbele beglazing, dakisolatie
Kozijnen hardhout
Verwarming cv-installatie: cv ketel 2009
Bestemming bedijfs – of dienstwoning.
Bijzonderheden Alarminstallatie aanwezig

Entree:
Authentieke, verhoogde entree via de voorgevel van de woning. Via de klassieke dubbele voordeur toegang tot de ontvangsthal.
Ontvangsthal:
Royale ontvangsthal met toegang tot de diverse ruimten op de begane grond. De hal heeft een authentieke natuursteenvloer, klassieke radiatoren, een gescheiden toiletgroep en een karakteristieke houten trappartij.

Living:
De living is zeer royaal van formaat en biedt toegang tot de vroegere en-suite eetkamer aan de achterzijde van de woning. De woning heeft hoge sierplafonds en authentieke en kenmerkende schouwen met natuursteen haardmantels. De gehele woonkamer is uitgerust met een eiken houten vloer, gelegd in een "Hongaarse punt" en is op diverse plaatsen voorzien van extra data- en elektropunten.

Via openslaande en-suite deuren toegang tot de aangebouwde en riante tuinkamer. De tuinkamer is uitermate geschikt als leefkeuken of kantoorruimte. Vanuit iedere ruimte heeft men toegang tot de centrale hal. De aangebouwde kamer heeft een tweetal grote maatwerk inbouwkasten, een doorlopende Eiken vloer gelegd in Hongaarse punt, een deur naar de hal, UTP-aansluitingen en openslaande deuren naar de ruime patio-tuin.

Keuken:
Riante keuken met een lichte wandafwerking en een karakteristieke siervloer met fraaie mozaiek motieven. De keuken heeft een wandopstelling met gaskookplaat, koelkast, vriezer en combioven. Vanuit de keuken toegang tot de patiotuin. Prachtige authentieke en karakteristieke vloeren.

1e verdieping:
1e (slaap)kamer:
Royale 1e verdieping met een overloop welke toegang biedt tot een drietal royale kamers. De kamer over de gehele voorzijde van de woning is zeer ruim van formaat.
De kamer heeft verder een prachtig sierplafond, een balkon aan de voorzijde en biedt via authentieke deuren toegang tot de achterliggende, 2e (slaap)kamer. De kamers hebben een Eiken vloer in Hongaarse punt, een natuursteen haardmantel en openslaande deuren naar het voorliggende balkon en de achterliggende kamer.

2e (slaap)kamer:
Beide kamers zijn voorzien van authentieke haardmantels en deuren.
De achterste (slaap)kamer is ruim van formaat, geniet veel daglichttoetreding en biedt toegang tot de overloop.

Toiletruimte:
Vanuit de overloop te bereiken toiletruimte met een hangcloset, een fonteintje en afgewerkt met originele Portugese siertegels. De overloop heeft een hardstenen spoelbak, houten vloeren en diverse data-aansluitpunten.

3e slaapkamer:
Ruime kamer, gesitueerd op de 1e etage van de aanbouw, uitgerust met een elektrische zonnescreen en vloerbedekking.

2e verdieping:
Riante 2e etage biedt een drietal kamers waarvan een tweetal zeer royale kamers, beide voorzien van vloerbedekking en veel daglichttoetreding. De kamer aan de voorzijde heeft een balkon, bereikbaar via openslaande deuren. De kamer aan de achterzijde geniet wederom veel daglicht, heeft hoge plafonds en biedt veel ruimte. De kamers hebben allen UTP-aansluitingen, grote raampartijen met isolerende beglazing en vloerbedekking. De 3e kamer biedt een kitchenette, deze kamer is echter uitermate geschikt als badkamer of wasruimte.

3e verdieping:
Via de kenmerkende centrale trappartij toegang tot de 3e verdieping van de woning. De verdieping is wederom ruim van formaat en is ingedeeld in een drietal ruimten. De 2 royale (slaap)kamers zijn afgewerkt met een lichte wandafwerking, grote ramen en vloerbedekking. De derde, kleinere kamer is gesitueerd aan de voorzijde en heeft tevens een lichte wandafwerking en vloerbedekking.

Kelder:
Vanuit de centrale hal toegang tot de kelderverdieping. De kelder bestaat uit een drietal separate ruimten en een bergruimte. De kelder biedt plaats aan de CV-installatie, de patchkast en diverse technische installaties. De kelder is droog, diep en op stahoogte.

Tuin:
Via openslaande deuren vanuit de aanbouw én vanuit de keuken via een tuindeur, toegang tot de royale en privacy biedende patio-tuin.
De tuin is geheel ommuurd, is voorzien van verlichting en heeft elektropunten.
Het object kent een prachtige en uitstekend te bereiken ligging op loopafstand van het NS-Intercitystation en in het hart van Wijck.

Details

Transfer

Price
€ 1.250.000 k.k.
Status
Available
Acceptance
in consultation

Build

House type
Town house, Terraced house
Build type
Existing
Build year
1887
Maintenance inside
Good
Maintenance outside
Good

Surface and volume

Living surface
328m²
Plot surface
206m²
Other surface
62m²
Volume
1533m³

Layout

Rooms
12
Bedrooms
8
Floors
4

Exterior areas

Location
Near quiet road, In town center
Garden
Backyard
Backyard
65m², 650×1000cm

Garage

Garage type
Parking spot

Floor plans

Location

[ { "address": "Stationsstraat 11", "zipCode": "6221 BM", "city": "Maastricht", "lat": 50.8494768, "lng": 5.7040795, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
[{"featureType":"water","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":20},{"saturation":-42},{"hue":"#00ccff"}]},{"featureType":"landscape.man_made","elementType":"geometry","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-99},{"lightness":51}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-98},{"lightness":35}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-95},{"lightness":-10},{"gamma":2.17}]},{"featureType":"poi.park","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":30},{"saturation":-50},{"hue":"#a1ff00"}]},{"featureType":"poi.school","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-25},{"lightness":12},{"hue":"#ffdd00"}]},{"featureType":"road.local","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":15}]},{"featureType":"administrative.neighborhood","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{"featureType":"poi.attraction","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":15},{"hue":"#ff005d"},{"visibility":"simplified"},{"saturation":-100}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-98},{"lightness":41},{"gamma":0.75}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"lightness":20},{"saturation":-60}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"saturation":-25},{"lightness":35}]},{"featureType":"transit.station","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":10},{"saturation":-72}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"lightness":15},{"saturation":7}]},{"featureType":"poi.place_of_worship","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi.sports_complex","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road.local","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":21}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":25}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi","elementType":"labels","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{}]

Contact

Your information has been submitted successfully. We will contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

Would you like to schedule a showing?

Best Date

Alternative date