Ooste 61, Koudum

R365 | Christie’s
International Real Estate

Thoma & Bennink Landerijenbureau

Region Midden, Noord & Oost Nederland.

Hoofdstraat 47
7213 CR Gorssel

Phone    +31 (0)575-492722
Email gorssel@R365.nl
Share on 

Jan Wassink
j.wassink@R365.nl

Description

Friese trots
Midden in het schitterende Friese merengebied staat de fiere Rijksmonumentale hereboerderij ‘De Easte Pleats’. Eigenheid, stoere lijnen, uitzicht en ruimte kenmerken deze monumentale koprompboerderij. De luxe en kwaliteit van de uitvoering staan borg voor ultiem woongenot.

Friesland is de mooiste provincie van Nederland en alles wat Friesland zo mooi maakt komt samen in de gemeente Súdwest-Fryslân: In het dorpje Koudum, genoemd ‘het warme hart van de zuidwesthoek’, staat de hereboerderij ‘De Easte Pleats’.

De Easte Pleats is gebouwd in 1890 en straalt stoere onafhankelijkheid uit. De enige Kop-romp-boerderij in de nabije omgeving. De groen gekleurde harp op de uileborden geeft van ouds aan deze boerderij in volledig eigendom is.

De gehele boerderij is onder architectuur gerestaureerd waarbij het oorspronkelijk karakter volledig tot uiting komt. Het pand is in perfecte staat.

Het kolossale, 15 meter hoge, schuurdak wordt gedragen door hoge dekbalkgebinten, die de binnenruimte verdelen in middenbeuk en zijbeuken. In de middenbeuk is onder architectuur een verdieping gebouwd. Hieronder bevindt zich de spectaculaire woonkamer met grote houthaard. Aan beide zijden een schitterende lichtinval: door lichtgleuven die fraai in het dak zijn verwerkt; en door middel van een panorama-brede pui die een ondoorbroken zicht biedt over weilanden en natuurgebied tot aan Hindeloopen.

Rondom de woonkamer zijn verscheidende zeer ruime vertrekken gesitueerd waarbij in alle gemakken wordt voorzien: een professionele fitnessruimte, een klassieke bibliotheek, een muziekruimte voor vleugel, en een werkruimte. Alle ruimtes zijn voorzien van vloerverwarming.

Tussen de keuken en woonkamer bevindt zich een ronde kamer. Hier is een fraaie, gedraaide houten trap naar de eerste verdieping. Op de eerste verdieping bevindt zich aan de voorkant de master bedroom met inloopkast en een eigen zeer luxe badkamer met tweepersoons whirlpoolbad, regendouche, op maat gemaakt wastafelmeubel en toilet (sanitair van Duravit en Philippe Starck voor Dornbracht).

In het midden van de deel bevindt zich een tweede woonruimte met meerdere biljarten, met aan beide kanten licht en met fenomenaal uitzicht over de omgeving. Aan de achterzijde zijn nog twee ruime slaapkamers gevestigd met een identieke tweede even luxe badkamer. Alle slaapkamers zijn voorzien van massief eiken kasteelvloerdelen.

Om gasten alle mogelijkheden te geven om van de schitterende omgeving, de watersport en Friesland te laten genieten en met name om familie dicht bij zich te hebben, hebben de huidige eigenaren in het bakhuis en aan de achterzijde twee zeer hoogwaardige “guest houses” gecreëerd, beide met eigen ingang, zitkamer, open keuken, slaapkamer en badkamer.

Het erf van de boerderij is omzoomd door bomen – berken, walnoot, elsen, populieren, wilgen, en lindes - die de boomgaard en de moestuin afschermen tegen najaarsstorm. De aparte weide is voor schapen.

Achter de boerderij is een verwarmd, geïsoleerd en volledig geoutilleerd multifunctioneel bijgebouw geplaatst. In de winter kunnen hier meerdere boten worden gestald. Er is een vide en een souterrain met twee ruime kamers met daglichttoetreding, een wijnkelder en een toilet. Op het dak liggen voldoende zonnepanelen om De Easte Pleats meer dan zelfvoorzienend te laten zijn. Er is ook nog een mooie dubbele tuinschuur/garage, voor tuingereedschap, houtopslag.

Twee percelen weiland totaal groot 2 ha 99 a 76 ca zijn bij te kopen.

Details

Transfer

Price
€ 1.650.000 k.k.
Status
Sold
Acceptance
in consultation

Build

House type
Farmhouse, Detached house
Build type
Existing
Build year
1890
Maintenance inside
Excellent
Maintenance outside
Excellent
Particulars
Monumental house

Surface and volume

Living surface
768m²
Plot surface
5.521m²
Other surface
36m²
Volume
3619m³

Layout

Rooms
14
Bedrooms
6
Floors
4

Exterior areas

Location
Near quiet road, Clear view, Open location, Near waterway
Garden
Garden all round, Terrace
Shed
Free standing, stone

Garage

Garage type
Carport, Garage with carport

Floor plans

Location

[ { "address": "Ooste 61", "zipCode": "8723 EH", "city": "Koudum", "lat": 52.9229385, "lng": 5.4559313, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
[{"featureType":"water","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":20},{"saturation":-42},{"hue":"#00ccff"}]},{"featureType":"landscape.man_made","elementType":"geometry","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-99},{"lightness":51}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-98},{"lightness":35}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-95},{"lightness":-10},{"gamma":2.17}]},{"featureType":"poi.park","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":30},{"saturation":-50},{"hue":"#a1ff00"}]},{"featureType":"poi.school","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-25},{"lightness":12},{"hue":"#ffdd00"}]},{"featureType":"road.local","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":15}]},{"featureType":"administrative.neighborhood","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{"featureType":"poi.attraction","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":15},{"hue":"#ff005d"},{"visibility":"simplified"},{"saturation":-100}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-98},{"lightness":41},{"gamma":0.75}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"lightness":20},{"saturation":-60}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"saturation":-25},{"lightness":35}]},{"featureType":"transit.station","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":10},{"saturation":-72}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"lightness":15},{"saturation":7}]},{"featureType":"poi.place_of_worship","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi.sports_complex","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road.local","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":21}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":25}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi","elementType":"labels","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{}]

Contact

Your information has been submitted successfully. We will contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

Would you like to schedule a showing?

Best Date

Alternative date