Schurinklaan 24 *, Eefde

R365 | Christie’s
International Real Estate

Thoma & Bennink Landerijenbureau

Region Midden, Noord & Oost Nederland.

Hoofdstraat 47
7213 CR Gorssel

Phone    +31 (0)575-492722
Email gorssel@R365.nl
Share on 

Jan Wassink
j.wassink@R365.nl

Description

Aan de rand van Eefde ligt op loopafstand van winkels en voorzieningen de schitterend historische buitenplaats ’t Barge uit 1903, bestaande uit het landhuis met tuinmanswoning, boerderij(schuur),een speelhuisje, tennisbaan en kassen, op een perceel van ruim 5 ha. Het landhuis, op ca 2,5 ha, is separaat te koop.

Het gehele complex met het omringende park is aangewezen als Rijksmonument en al 120 jaar familiebezit. Het terrein is als landgoed geschikt onder de Natuurschoonwet 1928 en niet opengesteld voor het publiek. Via de oprijlaan passeert men links het bijbehorende weiland en vervolgens de ruime voortuin en de tennisbaan, waarna het fraaie landhuis in zicht komt.

Landhuis
Het vrijstaande landhuis is gebouwd in de stijl van de Overgangsarchitectuur: De periode van de overgang tussen de 19e eeuwse neostijlen naar de modernere Jugendstil en Art Nouveau Opvallend is de fraaie detaillering zoals de decoratief gesneden daklijst met in het midden een prachtig gestileerde pinakel, en de door persiennes geflankeerde ramen.

Speelhuisje
Schuin achter het hoofdhuis bevindt zich verscholen tussen de rodondendrons een prachtig uitgevoerd speelhuisje. Het object valt op door het rijke materiaalgebruik en de zorgvuldige detaillering zoals de gesneden windveer met gestileerde makelaar.


Tuin
De op het huis aangepaste tuinaanleg uit 1908-1910 is een ontwerp van de beroemde landschapsarchitect L.A.Springer, waarbij romantische elementen als golvende borders en heesters worden gecombineerd met rechte paden en een zichtas. Slingerende paden door het bos met mooie oude bomen leiden naar de moestuin met winterkas en oorspronkelijke teeltbakken
Bestemmingsplan:
-Het centrale landhuis:
Het centrale landhuis kan met handhaving van de huidige externe historische
kwaliteit worden opgesplitst in 3 tot 5 zelfstandige appartementen, afhankelijk
van de gewenste vloeroppervlakte.


Het landhuis, de boerderij, de tuinmanswoning en de kassen en het speelhuisje hebben een bouwvlak gekregen dat strak om de bestaande gebouwen is gelegd.
Binnen dit bouwvlak zijn hoofdgebouwen, bijbehorende bouwwerken en bouwwerken geen gebouwen zijnde, toegestaan.
-Bijbehorende bouwwerk Landhuis: maximaal 200m2
- Bouwwerken geen gebouwen zijnde: max.2m bouwhoogte

Buiten bouwvlak:
-Bouwwerken geen gebouwen zijnde: bouwhoogte max. 2meter.
-Bijbehorende bouwwerken: max. 30m2

Indeling Landhuis
-Kelder: 3 kelderruimtes met trapopgang naar tuin.
-Begane grond: entree, vestibule, royale hal, garderobe, toilet,studeer-/speelkamer, woonkamer met openslaande deuren naar overdekte buitenhal, serre met openslaande deuren naar terras, eetkamer openslaande deuren naar terras, dienkamer, woonkeuken en bijkeuken met aparte uitgang naar tuin.

-Eerste verdieping:
Bordestrap, overloop, 5 kamers waarvan vier slaapkamers waarvan 3 met openslaande deuren naar balkon,1 studeerkamer met open haard en deur naar balkon, 2 badkamers, wc. Veel vaste kasten, werkkast.

-Zolder:
Royale voorzolder, 4 slaapkamers, badkamer met wc

Landhuis:
Woonoppervlak: 441m2
Inhoud: 1818m3

Details

Transfer

Price
€ 1.900.000 v.o.n.
Status
Available
Acceptance
in consultation

Build

House type
Country house, Detached house
Build type
Existing
Build year
1903
Maintenance inside
Good
Maintenance outside
Good
Particulars
Monumental house, Monument

Surface and volume

Living surface
441m²
Plot surface
2,5ha
Other surface
46m²
Volume
1818m³

Layout

Rooms
18
Bedrooms
9
Floors
4
Facilities
Outside sun screen, Alarm, Smoke duct

Energy

Hot water
Electric boiler owned
Heating
Central heating, Fireplace
Heating boiler
Daaldrop (Combined furnace, Owned)

Exterior areas

Location
Near quiet road, Sheltered location, In forest, Rural location
Balcony
Yes
Garden
Garden all round
Shed
Free standing, stone

Garage

Garage type
Carport

Floor plans

Location

[ { "address": "Schurinklaan 24", "zipCode": "7211 DG", "city": "Eefde", "lat": 52.1713811, "lng": 6.230713, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
[{"featureType":"water","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":20},{"saturation":-42},{"hue":"#00ccff"}]},{"featureType":"landscape.man_made","elementType":"geometry","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-99},{"lightness":51}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-98},{"lightness":35}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-95},{"lightness":-10},{"gamma":2.17}]},{"featureType":"poi.park","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":30},{"saturation":-50},{"hue":"#a1ff00"}]},{"featureType":"poi.school","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-25},{"lightness":12},{"hue":"#ffdd00"}]},{"featureType":"road.local","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":15}]},{"featureType":"administrative.neighborhood","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{"featureType":"poi.attraction","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":15},{"hue":"#ff005d"},{"visibility":"simplified"},{"saturation":-100}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-98},{"lightness":41},{"gamma":0.75}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"lightness":20},{"saturation":-60}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"saturation":-25},{"lightness":35}]},{"featureType":"transit.station","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":10},{"saturation":-72}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"lightness":15},{"saturation":7}]},{"featureType":"poi.place_of_worship","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi.sports_complex","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road.local","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":21}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":25}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi","elementType":"labels","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{}]

Contact

Your information has been submitted successfully. We will contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

Would you like to schedule a showing?

Best Date

Alternative date