IJskelderlaan 1, Doorn

R365 | Christie’s
International Real Estate

Heiko Gorter Makelaars

Region Utrecht

Engweg 50-B
3972 JJ Driebergen-Rijsenburg

Phone    +31 (0)343-700 222
Email utrecht@r365.nl
Share on 

Heiko Gorter
h.gorter@R365.nl

Description

In Doorn werden in voorgaande eeuwen vele imposante en karaktervolle landhuizen gebouwd, die anno 2017 voor een belangrijk deel het gezicht van het dorp op de Utrechtse Heuvelrug bepalen. Het landhuis ‘Otium’ aan de IJskelderlaan is daar een prachtig voorbeeld van. De Amsterdamse architect D. van Oort Hzn. ontwierp in 1906 het landhuis in opdracht van hoogleraar A.C. van Oort. Hij ontwierp een huis met trapgevels en buitenluiken met zandlopermotief in rood groen en wit. Er zijn ook stijlkenmerken van Jugendstil en Berlage terug te vinden in dit gemeentelijke monument. De naam ‘Otium’ betekent vrede of rust. In loop der jaren waren onder andere de burgemeester van Doorn, een groep fraters en een opleidingsinstituut in dit fraaie landhuis gehuisvest. Momenteel is het in gebruik als bureau voor training en coaching, de verschillende ruimtes zijn thematisch ingericht als onderdeel van de coaching voor bedrijven. Het landhuis biedt door de indeling uitstekende mogelijkheden voor bewoning met kantoor aan huis, dan wel dubbele bewoning.

Indeling
Begane grond
Entree met bordestrap, prachtige vestibule met aan weerszijden van de voordeur authentieke glas in lood panelen. Via dubbele deuren met glaspanelen (Jugendstil) is de entree naar de imposante ontvangsthal, met in het midden een fraaie houten trap. Alle ruimtes op de begane grond zijn vanuit deze hal toegankelijk.
In de linkervleugel is de woon- en ontvangstkamer, die nog de prachtige authentieke lambrisering met panelen heeft, een schouw en een serre. Daarnaast is een grote ruimte die momenteel in gebruik is als vergaderruimte met terras en een trap naar de lager gelegen tuin. Aan de rechterzijde op de begane grond is een bar gerealiseerd met aan een zijde ingebouwde kasten. Naast de bar is de keuken gesitueerd met daarnaast een aparte eetkamer, waar ook lambrisering is aangebracht. Door openslaande deuren is vanuit de eetkamer de toegang naar een deels inpandig terras en een trapje naar de tuin.. Er is op de begane grond een gastentoilet en een achteringang.

Kelder
In het centrale gedeelte van de hal is een open trap naar de kelderverdieping, waar de cv installatie en de technische ruimte is.

Eerste verdieping
Op deze verdieping zijn ruime kamers ingericht die op dit moment gebruikt worden als vergader- en congresruimte, bibliotheek en kantoorruimte. Twee kamers hebben een fraai houten balkon. Er is een ruim gastentoilet op deze verdieping.

Tweede verdieping
In 1990 kreeg de zolder een plat dak, waardoor een extra etage ontstond. Deze verdieping is ingericht als kantoorruimte. De vier grote kamers hebben veel inbouwkasten en bergruimte onder het dakbeschot. Er is een pantry met een keukenblok en twee toiletten met een wasruimte. Vanuit de overloop is het dakterras door middel van openslaande deuren bereikbaar.

Tuin
De tuin rondom het landhuis is fraai aangelegd en perfect onderhouden. Er is parkeergelegenheid voor 6 auto’s op eigen terrein aan de voorzijde. In de tuin is een houten tuinhuis/bergruimte.

Afmetingen
Perceelgrootte : 1.402 m²
Gebruiksoppervlak : 497 m² exclusief 52 m² inpandige ruimte en 39 m² externe
bergruimte
Inhoud : 2.183 m²
Alle maten zijn gemeten op basis van de NEN2580 methode. Een meetrapport is voorhanden.

Gebruik en bestemming
Op basis van het vigerend bestemmingsplan mag de villa mag zowel volledig als kantoor of volledig als woning worden gebruikt. Uiteraard is een combinatie van beiden ook mogelijk.

Bijzonderheden
• Zeer goed onderhouden karakteristiek landhuis, dat de mogelijkheid biedt om wonen en werken te combineren;
• Gedeeltelijk dubbel glas;
• Gedeeltelijk voorzien van airconditioning;
• Er zijn 3 Nefit Ecoline HR CV ketels;
• Veel originele details zijn behouden gebleven, zoals paneeldeuren, glas in lood ramen, lambriseringen;
• In verschillende ruimtes zijn verbindingsdeuren dichtgemaakt, deze zijn eenvoudig weer in de oorspronkelijke staat terug te brengen;
• Zeer centraal gelegen op loopafstand van het centrum van Doorn;
• Bushalte voor de deur en nabij A12 en station Driebergen-Zeist gelegen.

Details

Transfer

Price
€ 1.150.000 k.k.
Status
Available
Acceptance
in consultation

Build

House type
Villa, Detached house
Build type
Existing
Build year
1907
Maintenance inside
Good
Maintenance outside
Good
Particulars
Monumental house

Surface and volume

Living surface
497m²
Plot surface
1.402m²
Other surface
52m²
Volume
2184m³

Layout

Rooms
17
Bedrooms
10
Floors
4
Facilities
Mechanical ventilation, Skyline, Alarm, Smoke duct, Airconditioning

Energy

Insulation
Roof insulation, Insulated glazing
Hot water
Central heating
Heating
Central heating
Heating boiler
Nefit (Combined furnace, Owned)

Exterior areas

Location
Near busy road, In town center, In residental area, Open location, In forest
Garden
Garden all round

Garage

Garage type
Parking spot

Floor plans

Location

[ { "address": "IJskelderlaan 1", "zipCode": "3941 HS", "city": "Doorn", "lat": 52.0346429, "lng": 5.3409476, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
[{"featureType":"water","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":20},{"saturation":-42},{"hue":"#00ccff"}]},{"featureType":"landscape.man_made","elementType":"geometry","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-99},{"lightness":51}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-98},{"lightness":35}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-95},{"lightness":-10},{"gamma":2.17}]},{"featureType":"poi.park","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":30},{"saturation":-50},{"hue":"#a1ff00"}]},{"featureType":"poi.school","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-25},{"lightness":12},{"hue":"#ffdd00"}]},{"featureType":"road.local","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":15}]},{"featureType":"administrative.neighborhood","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{"featureType":"poi.attraction","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":15},{"hue":"#ff005d"},{"visibility":"simplified"},{"saturation":-100}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-98},{"lightness":41},{"gamma":0.75}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"lightness":20},{"saturation":-60}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"saturation":-25},{"lightness":35}]},{"featureType":"transit.station","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":10},{"saturation":-72}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"lightness":15},{"saturation":7}]},{"featureType":"poi.place_of_worship","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi.sports_complex","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road.local","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":21}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":25}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi","elementType":"labels","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{}]

Contact

Your information has been submitted successfully. We will contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

Would you like to schedule a showing?

Best Date

Alternative date