Tapijtweg 2, Den Haag

R365 | Christie’s
International Real Estate

Hulstkamp Makelaars

Region Zuid Holland, Zeeland en Noord Brabant

Kralingse Plaslaan 98
3061 DG Rotterdam

Phone    +31 (0)10 22 508 22
Email rotterdam@r365.nl
Share on 

Leslie de Ruiter
l.deruiter@R365.nl

Description

Op één van de allermooiste locaties van ’s-Gravenhage – het geliefde Klattepark – gesitueerde kapitale vrijstaande 'Villa Wenduyne' met een vloeroppervlak van ca. 620 m² (!) en een perceelsoppervlak van ruim 1.200 m² eigen grond.

De beroemde architect Berlage tekende in 1911 voor deze villawijk. Verschillende Rotterdamse maar ook Haagse welgestelde families lieten destijds riante villa's bouwen in dit oorspronkelijke duingebied. Het Klattepark grenst richting het strand en de zee aan de Nieuwe Scheveningse Bosjes, aan de noordzijde aan de Waalsdorpervlakte en richting de stad/CS aan het Hubertuspark.

Deze schitterende villa is door architect H.J. Breman in 1919 ontworpen en rond 1934 door architect Co Brandes van de "Nieuw Haagsche School' ingrijpend verbouwd. De villa is vanaf 1939 tot 1987 bewoond geweest door dezelfde familie waarna het pand door Van Ede en Partners in gebruik werd genomen als kantoor, waarbij de villa veel van zijn originaliteit heeft behouden.

’n Impressie:

BEGANE GROND
Representatieve entree aan de voorzijde van de villa met aan weerszijden zonneterrassen, mooie dubbele houten voordeur, vestibule, ruime hal met garderobe en trappenhuis aan de achterzijde ;

grote living aan de linkerzijde met openslaande deuren naar twee grote terrassen ;

suite separatie naar tweede grote woonruimte, ook met een eigen terras en kleine trap naar de tuin (Z), aangebouwde ruimte aan de achterzijde.

rechts van de hal is een grote kamer met terras aan de voorzijde ;

aparte keuken en eetruimte aan de achterzijde ;

dubbele toiletpartij ;

toegang vanuit de hal naar grote kelder met diverse provisie/stook- en bergruimtes ;

aan de westzijde van het pand bevindt zich nog een tweede, oorspronkelijke personeels-ingang.

1e VERDIEPING
Ruime overloop, bereikbaar via het trappenhuis met grote glas-in-lood raampartij aan de achterzijde ;

vier zeer ruime kamers en een kleinere kamer rondom de overloop, waarvan de kamer aan de voorzijde over een groot zonneterras op het zuiden beschikt ;

grote keuken aan de voorzijde ;

aparte wc op de overloop.

2e VERDIEPING
Overloop ;

zeven kamers van verschillende afmetingen (desgewenst samen te voegen) ;

douchegelegenheid met apart toilet.

TUIN
Zonnige tuin ;

dubbele garage met berging.

EXTRA PLUSPUNTEN
- Deze villa behoort tot één van de absolute topobjecten van 's-Gravenhage
- Gelegen in het Klattepark, een van de mooiste wijken van Den Haag
- Toplocatie nabij strand, zee, duinen en bos.
- Sportvelden (hockey en tennis), manage en fitnesscentrum met zwembad op loopafstand
- Gunstige ligging ten opzichte van uitvalswegen en openbaar vervoer
- Vrijwel geheel voorzien van kozijnen dubbel glas
- Plattegronden op aanvraag, de maten zijn indicatief

DISCLAIMER
Alle informatie waaronder doch niet uitsluitend maatvoering heeft nadrukkelijk een indicatief karakter; er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Verrekening wegens over- of ondermaat is uitgesloten. Aanbieding vrijblijvend, oplevering in overleg.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?
Dat kunnen wij ons voorstellen. Bij nadere interesse adviseren wij u op korte termijn een afspraak te maken voor een geheel vrijblijvende bezichtiging.

Details

Transfer

Price
€ 3.375.000 k.k.
Status
Available
Acceptance
in consultation

Build

House type
Villa, Detached house
Build type
Existing
Build year
1919
Maintenance inside
Good
Maintenance outside
Good

Surface and volume

Living surface
620m²
Plot surface
1.227m²
Volume
2400m³

Layout

Rooms
17
Bedrooms
11
Floors
4

Energy

Insulation
Partial insulated glazing
Heating
Central heating
Heating boiler
(Owned)

Exterior areas

Location
Near quiet road, In residental area, In forest
Garden
Garden all round

Garage

Garage type
Free standing, stone

Location

[ { "address": "Tapijtweg 2", "zipCode": "2597 KH", "city": "Den Haag", "lat": 52.1037703, "lng": 4.3046362, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
[{"featureType":"water","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":20},{"saturation":-42},{"hue":"#00ccff"}]},{"featureType":"landscape.man_made","elementType":"geometry","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-99},{"lightness":51}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-98},{"lightness":35}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-95},{"lightness":-10},{"gamma":2.17}]},{"featureType":"poi.park","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":30},{"saturation":-50},{"hue":"#a1ff00"}]},{"featureType":"poi.school","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-25},{"lightness":12},{"hue":"#ffdd00"}]},{"featureType":"road.local","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":15}]},{"featureType":"administrative.neighborhood","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{"featureType":"poi.attraction","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":15},{"hue":"#ff005d"},{"visibility":"simplified"},{"saturation":-100}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-98},{"lightness":41},{"gamma":0.75}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"lightness":20},{"saturation":-60}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"saturation":-25},{"lightness":35}]},{"featureType":"transit.station","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":10},{"saturation":-72}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"lightness":15},{"saturation":7}]},{"featureType":"poi.place_of_worship","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi.sports_complex","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road.local","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":21}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":25}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi","elementType":"labels","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{}]

Contact

Your information has been submitted successfully. We will contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

Would you like to schedule a showing?

Best Date

Alternative date