Pontsteiger 119, Amsterdam

R365 | Christie’s
International Real Estate

Makelaarskantoor Carla van den Brink

Region Groot Amsterdam

De Lairessestraat 123,
1075 HH Amsterdam

Phone    +31 (0)20 671 72 72
Email amsterdam@r365.nl
Share on 

Aranka Verheij
amsterdam@r365.nl

Description

PONTSTEIGER AMSTERDAM
APPT. NR. 119 BOUWNUMMER 317

Dit is uw laatste kans om een appartement of semi-penthouse in het iconische project Pontsteiger te kopen. In de prijsklasse € 780.000 tot € 2.820.000 v.o.n. zijn nog enkele appartementen en semi-penthouses van ca. 100 m2 tot 330 m2 beschikbaar.

BIJZONDERHEDEN
- Unicum qua architectuur en ligging aan het IJ;
- Spectaculair uitzicht over Amsterdam en omgeving;
- Prijzen inclusief hoogwaardige afbouw met keuken, sanitair, vloer, gestucte en gesausde
wanden en domotica;
- Extra hoge plafonds van ca. 3 meter of zelfs ca. 3,5 meter op 18e en 19e verdieping
- Gunstige erfpachtvoorwaarden (lage indexcanon 1,94%);
- Geplande oplevering derde kwartaal 2018;
- Pontsteiger is uiterst duurzaam en energiezuinig. EPC = 0,25;
- Optimale veiligheid, ondermeer eigen huismeester.

BESCHIKBARE APPARTEMENTEN
- Appartementen met prachtig uitzicht op het IJ, van ongeveer 91 m2 woonoppervlakte + balkon, VON-prijs € 780.000 (type S).
- Appartementen met uitzicht over de stadskant en een heerlijke zonligging, van ongeveer
116 m2 woonoppervlakte + balkon, VON-prijs € 970.000 (type U).
- Appartementen met uitzicht op zowel het IJ als de stad, van ongeveer 180 m2 woonoppervlakte + balkon, VON-prijs € 1.490.000 (type T).
- Unieke appartementen met een industriële loftachtige uitstraling met uitzicht op zowel het IJ
als de stad, van ongeveer 330 m2 woonoppervlakte + terras, VON-prijs € 2.820.000 (type P).

Bovenstaande koopsommen VON zijn op basis van de betaling van een jaarlijkse erfpachtcanon.

GEBOUW
Pontsteiger is een unicum. Spraakmakend van ontwerp. Groots aan het water en een van de grootste en hoogste woongebouwen van Amsterdam. Waar het gebouw de weidsheid van het IJ raakt, richt het zich op boven de Houthaven.

Op 60 meter hoogte begint het imposante ‘brugdeel’ van acht verdiepingen, met ronduit spectaculair uitzicht tot aan de kust. Pontsteiger maakt op zijn beurt zelf deel uit van het uitzicht van Amsterdammers. De imposante afmetingen en het glansrijke uiterlijk maken het gebouw tot een nieuwe blikvanger van de stad.

Pontsteiger telt 66 luxe koopwoningen in de bovenste acht verdiepingen van het gebouw. Een
ruimtelijke uitstraling door extra hoge plafonds en het spectaculaire uitzicht is wat alle woningen met
elkaar gemeen hebben.

Verder is elk appartement of semi-penthouse in te vullen naar eigen wens: van de plattegrond-indeling tot de inrichting en afwerking.

ARCHITECTUUR
Architectenbureau Arons & Gelauff uit Amsterdam heeft Pontsteiger ontworpen. Duidelijk was dat de locatie mogelijkheden bood als nergens anders in de stad. Een zee aan ruimte, licht en water. Alles lag nog open: het kon groots, het kon sky high.

Een prestigeproject? Ja. Maar èèn waarin de toekomstige bewoners centraal staan. Het mooiste uitzicht, de beste zonligging, een optimale woonindeling. En dit vormgegeven in wat het nieuwe icoon van Amsterdam zal worden.

Het ontwerp van Arons & Gelauff is zowel volmaakt als gewaagd. Opgetrokken in goudkleurig steen, een letterlijk schitterende stadspoort voor aanvarende schepen op het IJ. Met de pracht van het oude centrum en de onverschrokkenheid van de stoere Houthavens.

Pontsteiger is het absolute summum van wonen in Amsterdam. Adembenemende architectuur op
een locatie die tot voor kort niet eens bestond zorgen ervoor dat u Amsterdam elke dag als nieuw in
u opneemt. Een fenomenaal uitzicht went namelijk nooit.

JAMES, AT YOUR SERVICE
Waar u in Pontsteiger wél snel aan went, is de service van James. James is de Pontsteiger personal assistant die u bij uw woning in Pontsteiger krijgt. Letterlijk. James regelt de zaken waar u geen tijd voor of zin in heeft: bijvoorbeeld uw pak naar de stomerij brengen, de auto laten wassen, een groene energieleverancier regelen of zelfs een chauffeur om u naar uw bestemming te brengen. Uiteraard betaalt u alleen voor de services die u gebruikt.

PARKEREN
Ook aan uw auto is gedacht. In de ondergelegen privé-parkeergarage zijn optioneel nog parkeerplaatsen en zelfs afgesloten parkeerboxen te koop.

HOUTHAVEN
Pontsteiger ligt aan de oostgrens van de Houthaven, een van de vier oude havens die het Westelijk
Havengebied vormen. Op rechts strekt de Silodam zich uit in het IJ. Aan de overkant op de Noordelijke IJ-oever ligt de NDSMwerf.

In de komende jaren zal de Houthaven zijn uiteindelijke vorm krijgen. De gedempte insteekhavens van de Houthaven worden uitgegraven en getransformeerd tot zeven groene, autoluwe wooneilanden. Straks kunnen Amsterdammers hier met hun sloepen door de grachtjes van hun nieuwe woonwijk varen.

Details

Transfer

Price
€ 1.490.000 v.o.n.
Status
Sold
Acceptance
in consultation

Build

Apartment type
Upper floor apartment
Bottom floor
20
Build type
Development
Build year
2017
Maintenance inside
Excellent
Maintenance outside
Excellent

Surface and volume

Living surface
181m²
Volume
543m³

Layout

Rooms
3
Bedrooms
2
Floors
1
Facilities
Mechanical ventilation, Alarm, Cable tv, Elevator

Energy

Energy label
A++

Exterior areas

Location
Near waterfront, In town center, Clear view, Open location, Near waterway

Garage

Garage type
Car park, Parking spot

Floor plans

Location

[ { "address": "Pontsteiger 119", "zipCode": "1014 ZP", "city": "Amsterdam", "lat": 52.3916582, "lng": 4.8853351, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
[{"featureType":"water","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":20},{"saturation":-42},{"hue":"#00ccff"}]},{"featureType":"landscape.man_made","elementType":"geometry","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-99},{"lightness":51}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-98},{"lightness":35}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-95},{"lightness":-10},{"gamma":2.17}]},{"featureType":"poi.park","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":30},{"saturation":-50},{"hue":"#a1ff00"}]},{"featureType":"poi.school","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-25},{"lightness":12},{"hue":"#ffdd00"}]},{"featureType":"road.local","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":15}]},{"featureType":"administrative.neighborhood","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{"featureType":"poi.attraction","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":15},{"hue":"#ff005d"},{"visibility":"simplified"},{"saturation":-100}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-98},{"lightness":41},{"gamma":0.75}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"lightness":20},{"saturation":-60}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"saturation":-25},{"lightness":35}]},{"featureType":"transit.station","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":10},{"saturation":-72}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"lightness":15},{"saturation":7}]},{"featureType":"poi.place_of_worship","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi.sports_complex","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road.local","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":21}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":25}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi","elementType":"labels","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{}]

Contact

Your information has been submitted successfully. We will contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

Would you like to schedule a showing?

Best Date

Alternative date