Bloemgracht 69, Amsterdam

R365 | Christie’s
International Real Estate

Makelaarskantoor Carla van den Brink

Region Groot Amsterdam

De Lairessestraat 123,
1075 HH Amsterdam

Phone    +31 (0)20 671 72 72
Email amsterdam@r365.nl
Share on 

Hellen Groen de Leijer
amsterdam@r365.nl

Description

Bloemgracht 69
Grandioos wonen in het hart van de Jordaan

Achter een markante voorgevel met veel glas en twee dubbele, rode voordeuren aan de Amsterdamse Bloemgracht bevindt zich een fantastisch appartement. Bij een eerste kennismaking is er weinig dat dit grachtenpand onderscheidt in het straatbeeld. Wellicht valt het op, omdat het er ‘als nieuw’ bijstaat en de architectuur helder en rechtlijnig is. Het gebouw heeft de voorname uitstraling, de karakteristieken en het ritme dat past bij de 17de- en 18de-eeuwse herenhuizen, die de grachten van Amsterdam zoveel allure geven.
Een knappe prestatie van architect Sjoerd Soeters die dit appartementengebouw uit 2009 ontwierp als ‘integraal onderdeel van de historische grachtenwand’. De architectonische interpretatie van het goudomrande verleden van de hoofdstad wordt achter de rode voordeur op eigentijdse wijze voortgezet.
Brede deuren en vensters, gloedvolle planken vloeren en natuursteen in de verkeersruimtes, de hoge plafonds op de begane grond, de getoogde, dubbele openslaande deuren naar de patio en het balkon over de volle breedte van het pand – achttien meter – op de eerste verdieping.
Er overheerst een weldadig gevoel van ruimte en licht.

Het appartement van ruim 300 m2 strekt zich uit over twee verdiepingen. Op de begane grond een werkruimte/bibliotheek met een eigen entree en een studio-appartement met zitkamer en slaapkamer, met drie stel getoogde openslaande deuren naar de patiotuin van circa 60 m2. Een pantry en een luxe badkamer scheiden de kantoorruimte aan de voorzijde met het appartement aan de tuinzijde. Een ideale ruimte voor een inwonend gezinslid, een nanny of mantelzorg.

De eerste verdieping beslaat bijna 200 m2, met een living en een werkkamer in de linkervleugel. Via dubbele deuren, die discreet in de spouwmuur schuiven, is vanuit de woonkamer de riante eetkamer met open keuken bereikbaar (ruim 71 m2). Het appartement heeft op de verdieping een breedte van 17 meter, met liefst negen hoge vensters, waarvan er zes openen naar Franse balkons. Het weidse uitzicht over de Bloemgracht is zeer indrukwekkend, terwijl flarden van het stadse geroezemoes naar binnen waaien. De U-vormige woonkeuken met werkeiland is modern en strak van vormgeving en voorzien van hightech-apparatuur – ondermeer een dubbeldeurs koelkast plus wijnklimaatkast van Sub-Zero en een stoer fornuis met afzuiging van Wolf. Aan de achterzijde van het appartement ligt de master bedroom, met kastenwand, drie openslaande deuren naar het balkon en een strakke witte badkamer met ligbad en inloopdouche. Er is een hal met toilet en laundryroom en toegang tot de centrale hal met lift.

Hoewel dit fraaie appartement vele aangename verrassingen in petto heeft, spant voor velen het authentieke achterhuis de kroon. In dit geval een vrijstaand L-vormig gebouw met de uitstraling van een klassiek koetshuis – zeer hoge vensters, toogdeuren met rode buitenluiken en balkenplafonds. Dit voormalige industriële gebouw is zeer smaakvol gerenoveerd tot een zelfstandig, compleet woonhuis met eigen entree. De ruim 150 m2 woonruimte is verdeeld over een living met open haard, een open keuken, eveneens met apparatuur van Wolf, een bijkeuken/laundry en een eetkamer op de begane grond. Op de verdieping zijn twee sfeervolle slaapkamers onder de balkenconstructie en een mooie badkamer.

Hier vind je rust in het hart van de schilderachtige Jordaan, temidden van de gezelligste cafées, talloze restaurants, winkels op loopafstand en dat alles aan de voet van de Westertoren. Met in totaal ruim 450 m2 leefruimte tot je beschikking woon je hier in alle opzichten grandioos.

Details

Transfer

Price
€ 3.975.000 k.k.
Status
Sold
Acceptance
in consultation

Build

Apartment type
Double downstairs house, Apartment
Bottom floor
0
Build type
Existing
Build year
2001-
Maintenance inside
Excellent
Maintenance outside
Excellent
Particulars
Protected town view

Surface and volume

Living surface
454m²
Other surface
3m²
Volume
1673m³

Layout

Rooms
11
Bedrooms
4
Floors
2
Facilities
Elevator

Energy

Hot water
Central heating
Heating
Central heating, Fireplace
Heating boiler
(Combined furnace, Owned)

Exterior areas

Location
Near waterfront, In town center, In residental area, Near waterway
Balcony
Yes
Garden
Backyard, Terrace
Backyard
72m², 1100×650cm

Location

[ { "address": "Bloemgracht 69", "zipCode": "1016 KG", "city": "Amsterdam", "lat": 52.3745112, "lng": 4.8804268, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
[{"featureType":"water","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":20},{"saturation":-42},{"hue":"#00ccff"}]},{"featureType":"landscape.man_made","elementType":"geometry","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-99},{"lightness":51}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-98},{"lightness":35}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-95},{"lightness":-10},{"gamma":2.17}]},{"featureType":"poi.park","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":30},{"saturation":-50},{"hue":"#a1ff00"}]},{"featureType":"poi.school","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-25},{"lightness":12},{"hue":"#ffdd00"}]},{"featureType":"road.local","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":15}]},{"featureType":"administrative.neighborhood","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{"featureType":"poi.attraction","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":15},{"hue":"#ff005d"},{"visibility":"simplified"},{"saturation":-100}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-98},{"lightness":41},{"gamma":0.75}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"lightness":20},{"saturation":-60}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"saturation":-25},{"lightness":35}]},{"featureType":"transit.station","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":10},{"saturation":-72}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"lightness":15},{"saturation":7}]},{"featureType":"poi.place_of_worship","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi.sports_complex","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road.local","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":21}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":25}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi","elementType":"labels","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{}]

Contact

Your information has been submitted successfully. We will contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

Would you like to schedule a showing?

Best Date

Alternative date