Kappeyne van de Coppellolaan 131, Amersfoort

R365 | Christie’s
International Real Estate

Heiko Gorter Makelaars

Region Utrecht

Engweg 50-B
3972 JJ Driebergen-Rijsenburg

Phone    +31 (0)343-700 222
Email utrecht@r365.nl
Share on 

Heiko Gorter
h.gorter@R365.nl

Description

Het Bergkwartier is een van de meest gewilde woonlocaties van Amersfoort. De fraaie villawijk aan de rand van het gezellige centrum van de Keistad heeft een vriendelijke, dorpse uitstraling. Veel vrijstaande, rietgedekte villa’s aan groene lanen, die zich over de flanken van ‘De Berg’ omhoog slingeren. Bovendien is de bereikbaarheid uitmuntend. Zowel het centrum, het treinstation, als de verbindingen naar de snelwegen bevinden zich op korte afstand. Het Bergkwartier ontstond aan het begin van de twintigste eeuw, toen welgestelde burgers hier, in de luwte van de stad, hun villa’s gingen bouwen. Inmiddels is een groot deel van de villawijk aangewezen als Rijksbeschermd stadsgezicht en als je hier rondloopt begrijp je ook waarom. Op een mooie, rustige locatie in het noordelijke deel van Het Bergkwartier verrees vier jaar geleden het exclusieve appartementencomplex Regent’s Park, bestaande uit drie stijlvolle, moderne ‘villa’s’ met elk twintig luxueuze appartementen. De gebouwen tellen slechts vier woonlagen en hebben een eigentijdse, statige uitstraling met veel glas, grote balkons en een ingetogen, strakke lijnvoering. De publieke ruimten zijn transparant en licht, zeer verzorgd en elk appartement heeft toegangscontrole door middel van een videofoon met camera.

Het penthouse dat wij u hier presenteren is zonder meer het neusje van de zalm – niet alleen in Regent’s Park, maar überhaupt. Wat betreft woonruimte, luxe, comfort, uitrustingsniveau en detaillering staat dit appartement letterlijk op eenzame hoogte. De eigenaren kochten in 2012 twee penthouses, die zij lieten samenvoegen tot een superieure loft met een woonoppervlakte, inclusief buitenruimte, van maar liefst 465 m². Voor een doordacht interieurplan schakelden zij het Amersfoortse architectenbureau OOK in. Het resultaat is verbluffend. In nauwe samenwerking met de opdrachtgevers creëerde OOK een fantastisch Gesammtkunstwerk, waarbij niets aan het toeval werd overgelaten. Zelfs de meubels werden in het ontwerp betrokken. Niet alleen is het geheel uiterst stijlvol vormgegeven, maar door de consequente materiaalkeuze is de sfeer uitgebalanceerd en ‘vintage chic’. Door het gehele appartement ligt een travertin vloer met vloerverwarming, waarvan het legpatroon tot in detail werd uitgewerkt. De deuren, architraven, ingebouwde boekenkasten, televisiekast, tafels, garderobekasten en zelfs de ombouw van de bedden is uitgevoerd in warm Amerikaans notenhout. De centraal in huis gelegen maatwerk keuken (met bijkeuken) in hoogglans zwart met granieten werkbladen, herbergt alle denkbare apparatuur van Gaggenau. Er is zelfs een geklimatiseerde wijnkamer en een thuisbioscoop met beamer en sterrenhemel. Het penthouse telt negen kamers, waaronder de master suite met dressing, een prachtige badkamer met dubbele douche, Axor regendouche en een whirlpool. Er zijn twee ruime tweepersoons slaapkamers met een luxueuze extra badkamer met vrijstaand bad en douche en er is nog een mooie vierde kamer met schuifpui naar het dakterras; een perfecte werkkamer, fitness-room of atelier vanwege de prachtige lichtinval. Behalve het zeer riante dakterras – een ‘buitenkamer’ met verwarming, regelbare overkapping en glazen schuifwanden – zijn er drie balkons, zodat op elk moment van de dag kan worden genoten van zon of schaduw. Uiteraard is het penthouse voorzien van airconditioning en een domotica-systeem, waarmee functies als verlichting, open haard, klimaat en beveiliging kunnen worden aangestuurd. Op de begane grond van het gebouw bevinden zich diverse ruimten voor algemeen gebruik, waaronder een gastenappartement, een ontmoetingszaal met pantry en een fitnessruimte met sauna.

In de parkeerkelder heeft u 2 eigen parkeerplaatsen alsmede een dubbele berging. Op de openbare weg voor het complex is het parkeren gratis.

Maar u kunt ook buiten de deur aan uw conditie werken – het tennispark Alta ligt op loopafstand om de hoek en de directe omgeving biedt alle mogelijkheden om erop uit te gaan en de benen te strekken. Verder bevinden scholen, diverse sportaccommodaties alsmede openbaar vervoer zich op korte afstand. In dit perfecte penthouse gaan al uw woonwensen in vervulling, zelfs die waarvan u niet wist dat u ze had.

Details

Transfer

Price
€ 1.750.000 k.k.
Service charges
€ 452
Status
Sold
Acceptance
in consultation

Build

Apartment type
Penthouse, Apartment
Bottom floor
4
Build type
Existing
Build year
2012
Maintenance inside
Excellent
Maintenance outside
Excellent
Particulars
Elderly accessible, Special needs accessible

Surface and volume

Living surface
366m²
Volume
1145m³

Layout

Rooms
9
Bedrooms
3
Floors
1
Facilities
Outside sun screen, Mechanical ventilation, Jacuzzi, Sliding door, Alarm, Smoke duct, Airconditioning, Sauna, Elevator

Energy

Insulation
Fully isolated
Hot water
Central heating
Heating
Central heating, Heated floor
Heating boiler
Nefit (2012, Combined furnace, Owned)

Exterior areas

Location
Near edge of forest, Near quiet road, In residental area, Sheltered location, In forest
Balcony
Yes
Shed
Lock-up

Garage

Garage type
Car park

Floor plans

Location

[ { "address": "Kappeyne van de Coppellolaan 131", "zipCode": "3818 KV", "city": "Amersfoort", "lat": 52.1480521, "lng": 5.3582927, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
[{"featureType":"water","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":20},{"saturation":-42},{"hue":"#00ccff"}]},{"featureType":"landscape.man_made","elementType":"geometry","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-99},{"lightness":51}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-98},{"lightness":35}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-95},{"lightness":-10},{"gamma":2.17}]},{"featureType":"poi.park","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":30},{"saturation":-50},{"hue":"#a1ff00"}]},{"featureType":"poi.school","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-25},{"lightness":12},{"hue":"#ffdd00"}]},{"featureType":"road.local","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":15}]},{"featureType":"administrative.neighborhood","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{"featureType":"poi.attraction","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":15},{"hue":"#ff005d"},{"visibility":"simplified"},{"saturation":-100}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-98},{"lightness":41},{"gamma":0.75}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"lightness":20},{"saturation":-60}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"saturation":-25},{"lightness":35}]},{"featureType":"transit.station","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":10},{"saturation":-72}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"lightness":15},{"saturation":7}]},{"featureType":"poi.place_of_worship","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi.sports_complex","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road.local","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":21}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":25}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi","elementType":"labels","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{}]

Contact

Your information has been submitted successfully. We will contact you as soon as possible.

Something went wrong while sending the form. Check if you correctly filled in all required fields and try again.

Would you like to schedule a showing?

Best Date

Alternative date