Diependaalsedijk 33, Maarssen

R365 | Christie’s
International Real Estate

Drieklomp Makelaars en Rentmeesters Zeist

区域 Utrecht

Laan van Beek en Royen 30,
3701 AJ Zeist

电话    +31 (0)306 92 07 14
电子邮件 utrecht@r365.nl
分享 

Richard van Dolder
r.vandolder@r365.nl

描述

BUITENPLAATS 'VECHTOEVER'

Een bijzonder fraai 17e eeuws buitenhuis, genaamd "Vechtoever", gelegen direct aan de oever van de Vecht. Deze elegante zeldzaamheid vormt een domein vol rust, privacy, natuurschoon en eeuwen historie. Buitenplaats Vechtoever, een rijksmonument met NSW-status (Natuurschoonwet 1928) waardoor u gebruik kunt maken van diverse fiscale voordelen, is een uitzonderlijk geheel met parktuin in Engelse landschapsstijl, ruim 3,4 ha, met een gevarieerde houtopstand, vijvers en bruggen, boomgaard en aanlegsteiger. Alles is hier perfect op elkaar afgestemd.

Deze schitterende buitenplaats is gelegen in het Vechtgebied nabij Breukelen en Loenen aan de Vecht en aan de rand van het Vechtdorp Maarsen aan de Diependaalsedijk en op slechts 6 kilometer afstand van Utrecht.

Geschiedenis
De buitenplaats dateert uit ca. 1720. In 1628 werd het landgoed al genoemd in een verkoopakte van Joan Huydecoper, de toenmalige burgemeester van Amsterdam en Heer van Maarsseveen. Huydecoper liet destijds ook de nabij gelegen buitenplaats Goudestein bouwen.

De buitenplaats heette toen "Den Oever" en werd in 1751 omgedoopt tot Vechtoever. Tegen het einde van de 18e eeuw behoort Vechtoever toe aan Gerardus Lambertus Dommer. Hij wil graag aan het huis een kapel bouwen en vraagt zelfs toestemming van de paus. In 1797 krijgt hij toestemming en heeft hij de kapel laten bouwen. De twee harten en vier doornenkronen in de kamer rechts van de ingang, doen vermoeden dat zich daar de kapel bevond.

Een belangrijke bewoonster was Maria Dommer. Zij woonde op Vechtoever na de dood van haar ouders tot 1840. Zij was begaan met het lot van andere en kocht in 1835 Endelhoven voor de verpleging van bejaarde dames. Ook Vechtoever kreeg deze bestemming.

Vanaf 1911 tot 1986 werd de buitenplaats institutioneel gebruikt door het Witte Kruis en de Stichting A.G.O. Vanaf 1986 werd het geheel uitvoerig gerestaureerd en weer geschikt gemaakt voor particuliere bewoning.

Hoofdhuis
Het buitenhuis is met grote zorg gerestaureerd, verkeert in een goede staat van onderhoud en met bijna 1.000 m² bijzonder geschikt voor particuliere bewoning en/of representatieve doeleinden. Het huis kent een ingang aan zowel de Diependaalsedijk als direct aan de Vecht.

Op de begane grond bevinden zich diverse kamers waaronder, een eetkamer, werkkamers en een serveerkeuken. De gezellige woon-/eetkeuken en diverse andere ruimten, waaronder een provisie- en wijnkelder bevinden zich in het souterrain. Het souterrain heeft een eigen toegang direct aan de Vecht. Hiermee leent de ruimte zich uitstekende voor kantoor aan huis, separaat appartement voor inwoning of een ontspanningsruimte.

Op de 1e etage zijn er, naast een ouderslaapkamer, kleedkamer, badkamer, twee logeerkamers, strijkkamer en hobbykamer, ook twee zeer royale balkons met uitzicht op de Vecht en de tuin.
De tweede etage beschikt over drie slaapkamers, een biljartkamer en een dienstbodekamer. De zolderverdieping is thans een geheel open ruimte en voor meerdere doeleinden geschikt.

Theekoepel
Buitenplaats Vechtoever mag beschikken over één van de mooiste koepels van de Vechtstreek welke dateert uit circa 1760. Gebouwd in classicistische stijl heeft het eerder de vorm van een tuintempel dan van een theekoepel. Op de theekoepel zat oorspronkelijk een balustrade dak dat in 1920 door brand is verwoest. Het huidige dak wordt gedragen door zes zuilen. Daarbij is de koepel gesierd door gebeeldhouwde maskers die achtereenvolgens voorstellen: de lente, de zomer, de herfst, de winter, de zon en de maan. Vanuit de theekoepel heeft u schitterend zicht over de Vecht en over de bloementuin. De koepel is in 1987-1988 geheel gerestaureerd.

Orangerie
De orangerie heeft een grote woonkamer, ouderslaapkamer, keuken, bijkeuken, twee badkamers en bovenal een schitterend uitzicht. Op de eerste etage treft u nog drie slaapkamers. Het geheel is ruim 160 m² groot. Een bijzondere plek als atelier, om te wonen of als kantoor aan huis.

Bijgebouwen
Op het perceel staan diverse schuren, waaronder een fietsenschuur, schuur voor het tuingereedschap, bergschuur en schuren voor opslag van gekloofd hout. Het oppervlakte van de verschillende schuren tezamen is circa 175 m² groot. Ook een volière met drie gesepareerde binnen- en drie gesepareerde buitenverblijven is onderdeel van het geheel.

Tuin
De fantastische, fraaie parktuin rondom het buitenhuis is een waar lustoord. Rond 1800 werd de Engelse landschapsstijl in Nederland geïntroduceerd en werd de tuin conform deze stijl aangepast. Er werd een grote vijver gegraven en natuurlijke, kronkelende waterlopen aangelegd. In 1989 werden, op basis van het rehabilitatieplan van landschapsarchitect Ir. D. Haver Droeze, tuin, vijvers en park uitgebreid gerestaureerd. Door de diversiteit aan bomen, struiken, heesters, bodembedekkers en vaste planten aan te planten, is een rijke vegetatie ontstaan, die een grote variatie aan vogels aantrekt.

Kortom, een bijzonder historisch rijksmonumentaal buitenhuis, met diverse bijgebouwen, te midden van een prachtige parktuin.

KENMERKEN
BOUWJAAR ca. 1700
BOUWWIJZE Traditioneel gebouwd
WOONOPPERVLAKTE ca. 968 m²
OVERIGE INPANDIGE RUIMTE ca. 99,5 m²
Woonoppervlakte Orangerie ca 138,5 m²
Oppervlakte Theehuis ca.7 m²
INHOUD ca. 3.758 m³
PERCEELOPPERVLAKTE 34.305 m²

NATUURSCHOONWET
Hieronder treft u informatie aan betreffende de voordelen van een landgoed / buitenplaats welke is gerangschikt onder de natuurschoonwet.

De natuurschoonwet 1928 (NSW) is in het leven geroepen voor het behoud en de instandhouding van landgoederen en buitenplaatsen, en om de versnippering van het eigendom en de aantasting van het natuurschoon te voorkomen. Onroerende zaken die voldoen aan de gestelde rangschikkingcriteria kunnen de kwalificatie van NSW-landgoed verkrijgen.

Dit levert een aantal zeer interessante fiscale voordelen op in de sfeer van successie- en schenkingsrechten en vermindering WOZ-waarde.

BIJZONDERHEDEN
• Het landgoed is gerangschikt onder de Natuurschoonwet wat vele fiscale voordelen biedt o.a. vrijstelling van overdrachtsbelasting en onroerendezaakbelasting. Het landgoed is niet opengesteld.
• Het betreft een Rijksmonument en daarom komt u mogelijk in aanmerking voor financiële ondersteuning bij onderhoud en restauratie. In de vorm van een subsidie voor zowel restauratie, verduurzaming en instandhouding. Meer informatie via de makelaar of www.cultureelerfgoed.nl.
• Verkoper attendeert uitdrukkelijk op het feit dat hij het verkochte niet zelf feitelijk heeft gebruikt en dat hij derhalve koper niet kan informeren over eigenschappen van/gebreken aan het verkochte waarvan hij op de hoogte zou zijn geweest als hij het verkochte zelf feitelijk had gebruikt. Dergelijke eigenschappen c.q. gebreken zullen voor risico en rekening van koper komen. Bij de vaststelling van de koopsom is hiermee rekening gehouden.
• In de koopakte zal tevens een ouderdomsclausule worden opgenomen.
• Er is geen verkoop vragenlijst en lijst van zaken aanwezig.

细节

转让

价格
€ 4.500.000 买方成本
状态
可获得
交付
协商

建设

家庭类型
大型房屋, 独立式房屋
结构类型
现有的
建造年份
1720
里面的维护
良好
维护外部
良好
特别是
历史遗迹

表面和内容

生活表面
968m²
情节表面
3,4ha
其他的表面
99m²
内容
3758m³

格式属性

房间
21
卧室
12
地板
4
设施
警报

Energie

绝缘
no_isolation
热水
中央供暖
加热
中央供暖, 壁炉

外部区域

位置
近安静道路, 视野开阔, 开阔地段, 近河道
花园
环绕花园
谷仓
独立式,木头

位置

[ { "address": "Diependaalsedijk 33", "zipCode": "3601 GJ", "city": "Maarssen", "lat": 52.1467418, "lng": 5.0334403, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
[{"featureType":"water","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":20},{"saturation":-42},{"hue":"#00ccff"}]},{"featureType":"landscape.man_made","elementType":"geometry","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-99},{"lightness":51}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-98},{"lightness":35}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-95},{"lightness":-10},{"gamma":2.17}]},{"featureType":"poi.park","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":30},{"saturation":-50},{"hue":"#a1ff00"}]},{"featureType":"poi.school","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-25},{"lightness":12},{"hue":"#ffdd00"}]},{"featureType":"road.local","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":15}]},{"featureType":"administrative.neighborhood","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{"featureType":"poi.attraction","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":15},{"hue":"#ff005d"},{"visibility":"simplified"},{"saturation":-100}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-98},{"lightness":41},{"gamma":0.75}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"lightness":20},{"saturation":-60}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"saturation":-25},{"lightness":35}]},{"featureType":"transit.station","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":10},{"saturation":-72}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"lightness":15},{"saturation":7}]},{"featureType":"poi.place_of_worship","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi.sports_complex","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road.local","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":21}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":25}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi","elementType":"labels","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{}]

联系

您的信息已成功提交。我们将尽快与您联系。

发送窗体时出了错。检查如果你正确填写所有必填字段,然后重试。

你想安排参观?

最好的日期

另一天