Willem Bilderdijklaan 26, Bussum

R365 | Christie’s
International Real Estate

R365 Christie’s Gooi & Vechtstreek

区域 Gooi & Vechtstreek

Herengracht 450
1017 CA Amsterdam

电话    +31 (0)20 24 20 888
电子邮件 gooi-vechtstreek@r365.nl
分享 

Leslie de Ruiter
l.deruiter@r365.nl

描述

Monumentale Amsterdamse School villa met atelier/kantoor/aparte woonunit

Deze Amsterdamse Schoolvilla (1926), ontworpen door architect Klaas van den Berg, heeft een belangrijke kunsthistorische betekenis. Gelegen aan het Willem Bilderdijkplantsoen in Bussum Noord-Oost, tegen de grens van Naarden, ademt deze exemplarische villawijk kunst, cultuur en prestige. Een vooraanstaande wijk, die destijds door de bekende architect De Bazel (o.a. stadsarchief Amsterdam) is vormgegeven met het plantsoen, met sloot en vijver, als middelpunt. Een omgeving waar onder andere gevierde kunstenaars hun droomhuis lieten optrekken. Zo ook beeldbouwer N.A. van der Kreek, die zijn Amsterdamse Schoolwoning verfraaide met eigen beeldhouwwerken en ornamenten. Deze stijlkenmerken, als ook vele andere door de architect aangebracht, zijn prachtig bewaard gebleven. Hierdoor waant u zich in deze vrijstaande woning in het begin van de 20ste eeuw. De woning is dan ook een gemeentelijk monument en beschermd dorpsgezicht. Een bijzonder pand, dat u zeker zult waarderen!

Hoewel het een geweldig voorbeeld van zijn tijd is, met buiten kenmerkende schoorstenen, torentje, twee zadeldaken, ronde geveldelen en een rand sierpannen bovenop de rechte muren en binnen bijvoorbeeld glas-in-lood, stijlbeslag en design trapleuning, is het vooral een heerlijk gezinshuis met aan de achterkant een groot atelier/kantoor/aparte leefunit, om uitermate plezierig te wonen en te werken. Met grote ruimten, die volop licht krijgen door de hoge ramen en een zalige achtertuin (zeer privé). De grote, lichte woonkamer grenst aan zowel de keuken met bijkeuken als het atelier/kantoor/leefunit. Boven vindt u drie slaapkamers, badkamer met douche en stoombad, een inloopkast en een doorgang naar de werkkamer. Er is veel kastruimte en er zijn veel bijzondere stijlkenmerken die uw oog zullen strelen. Boven is tevens het dakterras. U kunt over het plantsoen heen kijken.

En vergeet de mooi aangelegde tuin niet. Privacy was de gedachte bij het aanleggen van de begroeiing en dat is perfect gelukt. Het is een knusse, groene tuin met diverse terrassen en een Van den Berg design bankje en beelden... Aan de voorzijde van het huis een ruime oprit voor meerdere auto's.

De locatie, u begrijpt het, is al even optimaal als de woning zelf. Het Brediuskwartier wordt gekenmerkt door veel groen en winkels, scholen en sportfaciliteiten. Het NS-station Naarden-Bussum en de A1 bevinden zich in de nabijheid. Hier kan uw gezin in alle rust resideren, en ook bent u nooit ver weg van reuring en gezelligheid.
En hoe mooi we deze woning ook kunnen beschrijven, hoeveel foto's we kunnen laten zien, niets is te vergelijken met de indruk die u krijgt als u de woning en de omgeving beleeft. Maak een afspraak en droom uw droom!

INDELING

Begane grond
Op de vloer van de hele begane grond (behalve de hal) liggen massief eiken planken. Primaire kleuren als rood, geel en blauw komt u door het huis heen tegen.

Entree/hal
Als u door de voortuin richting de iconische schoorsteen loopt, vindt u de voordeur. Die leidt u naar binnen waar in de entree en hal, de hand van de Amsterdamse School architect meteen zichtbaar wordt. Op de vloer liggen beige mozaïek stenen, de trap naar boven is bijzonder vormgegeven met houten design trapleuning en de garderobe, in het torentje, is groot met drie ramen. In de hal is tevens een toilet.

Keuken / bijkeuken
De keuken wordt gekenmerkt door een rij ramen met roedeverdeling en de beroemde gele balk.
Eén van de kleuren van de Amsterdamse School. Piece de resistance is de grote AGA-cooker. Verder is de keuken minimalistisch ingericht, met onder andere een modern laag keukenblok met metaallook laden en houten aanrechtblad en nissen in de muur. Vanuit de keuken kunt u naar de zijtuin, en naar de voorraadkamer (waar de koelkast verstopt wordt) en bijkeuken met veel kastruimte en wasbak. Net voor de tuindeur staat een kleine ontbijttafel. Vanuit die deur komt u op het zijterras met nog de authentieke design buitenbank. Vanuit de bijkeuken komt u op het terras en loopt u zo de tuin in.

Woonkamer
De woonkamer die u kunt betreden vanuit de bijkeuken met een paar treden, is natuurlijk bijzonder. Een grote ruimte met hoge ramen. U heeft uitzicht op de achtertuin en de schuur in stijl van dit monument. Bijzondere kenmerken zijn de lage open haard, de kolommen met een nis ruimte met boekenkasten en trap naar beneden naar het atelier.

Atelier / multifunctionele ruimte / aparte woonunit
Deze ruimte kunt u helemaal naar eigen wens inrichten. Was het destijds het ideale atelier met hoog plafond, grote ramen, prachtig licht vanuit het zuid-westen, waar de kunstenaar zijn hart op kon halen. Nu nog, ook als u geen kunstenaarsgenen bezit, is dit een fantastische ruimte, die u helemaal naar eigen behoefte kunt benutten. Een verblijf voor een aupair, een groot kantoor (2 verdiepingen), een afdeling voor een tiener, of een inwonende ouder. (de ruimte is af te sluiten van de rest van het huis). Let op de vensterbanken met zwarte, Belgisch hardstenen tegels erop.

Pluspunten zijn de badkamer op de begane grond met douche, toilet en wastafel en de bovengelegen (slaap)kamer, die via een trap bereikbaar is. Grote openslaande deuren komen uit op het terras in de achtertuin. Er is tevens een technische ruimte.

Garage/berging
De garage/berging is onderdeel van het huis. Die kunt u betreden via de openslaande deuren vanaf de oprit en vanuit het atelier. De garage is ruim met een wasbak en veel kastruimte. Ideale bergruimte en voor de stalling van een aantal fietsen of een motor.

1e verdieping

Via de bijzondere trap met typische gele stang met rood kapje, komt u boven. Op deze verdieping zult u enkele ornamenten vinden van de hand van Van de Kreek.

Overloop met inloopkast
De grote overloop boven is natuurlijk helemaal in stijl. Opvallend is de grote ronde uitstulping, waarachter zich een grote inloopkast bevindt. Vanuit een brede deur komt u op het dakterras, dat eveneens helemaal in stijl is met enkele ornamenten.

Dakterras
Vanuit de overloop en de slaapkamer aan de achterkant betreedt u het fijne dakterras. Hier kunt u over het fraai aangelegde park met vijver kijken. Een geweldige plek om even bij te komen.

3 x slaapkamers
In totaal zijn er drie slaapkamers, die allemaal van maat en uitstraling verschillen. De meest opvallende kamer is wel ruimte aan de voorkant. Vanuit de rij ramen (4 stuks) kijkt u over uw voortuin. De grote ruimte bestaat uit een kamer met veel vaste kasten en een sanitaire ruimte. Bijzonder vormgegeven met een ronde douchemuur, stoomcabine, een verlichtingsplafond en verderop in de nis twee kasten en een wastafeltje (in het ronde torengedeelte). Te charmant! De masterbedroom is aan de achterzijde.

Werkkamer/ aanleununit
Via de hal aan de achterkant bij het atelier of via de achter slaapkamer, komt u in de bovenverdieping van het atelier. Ook dit is een grote ruimte met een wand vol ramen en een groot raam aan de kopse kant. U kijkt hier uit op de vijver van het park.
Hier kunt u uw fantasie de loop laten gaan. Wat wordt het? Een kantoor, een grote slaapkamer, een speelkamer of een aparte (slaap) kamer voor een tiener, ouder, nanny? Dit gedeelte (met het atelier eronder) kan in principe compleet afgesloten worden van het woonhuis.

Kelder
Via de hal is de stahoge kelder te betreden.

TUIN
De voortuin is in dezelfde stijl aangelegd als de achtertuin. Veel bomen, struiken, hortensia's en paden. In de achtertuin zijn twee terrassen. Het is een groene, gemoedelijke tuin die in principe weinig onderhoud vergt. De achtertuin is via poort afgesloten van de voortuin. Een veilige plek voor kleine kinderen om te spelen.

Schuur
In de tuin staat, helemaal in stijl met pannendak, een kleine schuur. Voor tuinmeubelen en gereedschap.

BIJZONDERHEDEN
- door het hele huis, maar ook in de tuin, vindt u kunstuitingen van de opdrachtgever/eerste bewoner (beeldhouwer
Van der Kreek).
- let op de details als bakelieten schakelaars en authentiek raambeslag!
- het atelier (met aparte douchekamer) is zeer ruim en heeft een bovenverdieping. Dit hele gedeelte zou kunnen
worden afgesloten van het hoofdhuis.
- de woning heeft een bewakingsinstallatie en deurcamera.
- er is tuinverlichting

细节

转让

价格
€ 1.550.000 买方成本
状态
已出售
交付
协商

建设

家庭类型
别墅, 独立式房屋
结构类型
现有的
建造年份
1926
里面的维护
良好
维护外部
良好
特别是
历史遗迹

表面和内容

生活表面
304m²
情节表面
628m²
其他的表面
40m²
内容
1359m³

格式属性

房间
7
卧室
4
地板
3
设施
机械通风, 有线电视, 蒸汽房, 烟道

Energie

绝缘
屋顶隔热, 地板隔热, 部分隔热玻璃
热水
中央供暖
加热
中央供暖, 壁炉, 地板部分供暖
采暖锅炉
(combinedFurnace, 自由)

外部区域

位置
近公园, 近安静道路, 在住宅区
花园
后院, 前院, 侧面花园
后院
144m², 1200×1200cm
谷仓
独立式,木头

车库

种的车库
停车位

Plattegronden

位置

[ { "address": "Willem Bilderdijklaan 26", "zipCode": "1401 AR", "city": "Bussum", "lat": 52.2795009, "lng": 5.1708607, "heading": 0, "pitch": 0 } ]
[{"featureType":"water","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":20},{"saturation":-42},{"hue":"#00ccff"}]},{"featureType":"landscape.man_made","elementType":"geometry","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-99},{"lightness":51}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-98},{"lightness":35}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-95},{"lightness":-10},{"gamma":2.17}]},{"featureType":"poi.park","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":30},{"saturation":-50},{"hue":"#a1ff00"}]},{"featureType":"poi.school","elementType":"geometry","stylers":[{"saturation":-25},{"lightness":12},{"hue":"#ffdd00"}]},{"featureType":"road.local","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":15}]},{"featureType":"administrative.neighborhood","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{"featureType":"poi.attraction","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":15},{"hue":"#ff005d"},{"visibility":"simplified"},{"saturation":-100}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-98},{"lightness":41},{"gamma":0.75}]},{"featureType":"road.highway","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"lightness":20},{"saturation":-60}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"simplified"},{"saturation":-25},{"lightness":35}]},{"featureType":"transit.station","elementType":"labels","stylers":[{"lightness":10},{"saturation":-72}]},{"featureType":"poi","elementType":"geometry","stylers":[{"lightness":15},{"saturation":7}]},{"featureType":"poi.place_of_worship","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi.sports_complex","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"road.local","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"saturation":-100},{"lightness":21}]},{"featureType":"road.arterial","elementType":"labels","stylers":[{"visibility":"on"},{"lightness":25}]},{"featureType":"transit.line","stylers":[{"visibility":"off"}]},{"featureType":"poi","elementType":"labels","stylers":[{"saturation":-100},{"lightness":35}]},{}]

联系

您的信息已成功提交。我们将尽快与您联系。

发送窗体时出了错。检查如果你正确填写所有必填字段,然后重试。

你想安排参观?

最好的日期

另一天